KOŠARKAŠI SE ORGANIZOVALI DA BOSANCU NAĐU PATIKE BROJ 52: Nije imao šta da obuje, sad mu obuća stiže sa svih strana
Foto: Printscreen YT

dirljiv gest

KOŠARKAŠI SE ORGANIZOVALI DA BOSANCU NAĐU PATIKE BROJ 52: Nije imao šta da obuje, sad mu obuća stiže sa svih strana

Košarka -

Adem Salčinović živi u fojničkom naselju Dusina, visok je dva metra, ima 150 kilograma, a nosi obuću broj 52 koju teško nalazi na tržištu Bosne i Hercegovine.

Za njegov problem čuli su, košarkaši, koji su odlučili da ga obraduju i pošalju mu patike. Salčinović kaže da je u četvrtom razredu nosio broj 46, a da je na ekskurziju išao u očevim cipelama.

- U bivšoj JNA pola godine sam nosio svoje cipele jer nisu mogli da mi našu odgovarajuće čizme. Kasnije su u nekom magacinu našli četiri ili pet pari čizama odgovarajućeg broja. Nosio sam i drvene cipele, ali ih je rođak odneo na popravku u Konjic, i više mi nisu ni vraćene – priča Salčinović.

Kaže da ga zbog težine i loše obuće bole stopala, ali da kvalitetniju ne može naći, a da bi naručio onu po meri treba mnogo novca.

- Pre desetak godina kupio sam nove cipele u Zenici. Prodavačica mi je rekla da će mi ih dati u pola cene, jer joj predugo stoje. Tad sam prvi i jedini put dobio nove cipele – priča Adem.

-Ja radim, krećem se, uglavnom za dnevnicu, berem borovnice, kupine. Stalno sam u pokretu, a u poslednje vreme bole me tabani, valjda od loše obuće – kaže.

Osamnaestogodišnji Adair Šetkić košarkaš kluba Katanzaro sa jugu Italije, kada je čuo za priču Fojničanina Adema Salčinovića i njegovu muku sa pronalaskom odgovarajuće obuće, odlučio je da mu pomogne. Poklonio mu je dva para patika, iako ga nikada nije video.

- Došlo mi da plačem, Boga mi. Hvala mu - kazao je Salčinović.

I patike koje su stigle poštom od Jusufa Nurkića mu odgovaraju.

- Ma kao skrojene za mene. Dobio sam pet pari patika od njega i hvala mu - kaže Salčinović.

Adair, s druge strane, priča da i on nosi obuću poprilično velikog broja, te da zna sa kakvim se problemom susreće Fojničanin Adem.

- Nakon što sam čuo njegovu priču odmah sam se dao u akciju da nađem cipele za njega. Našao sam dva para patika koje sam po mojim roditeljima poslao Ademu. Preneli su mi pozdrave i veliko hvala od gospodina Adema koji se, kako su mi rekli, veoma obradovao patikama,a mene je obradovala činjenica da mu stoje odlično i siguran sam da će još mnogo ljudi reagovati i pomoći mu oko pronalska odeće i obuće u njegovoj veličini – kazao je košarkaš Adair Šetkić.

Šetkić kaže da u današnje vreme svako zaslužuje da ima ono osnovno, uključujući i odeću i obuću.

- Sve je to dostupnije nego pre nekih 20 ili 30 godina i rado ću uvek pomoći onima koji to iz bilo kog razloga ne mogu priuštiti sebi – zaključuje Šetkić.

Kurir sport / Factor.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track