ŽUĆKOVE NASLEDNICE U BORBI ZA PEHAR: ŽKK Radivoj Korać u finalu Kupa Milan Ciga Vasojević!
Foto: KSS

SJAJNO!

ŽUĆKOVE NASLEDNICE U BORBI ZA PEHAR: ŽKK Radivoj Korać u finalu Kupa Milan Ciga Vasojević!

Košarka -

U prvom polufinalu finalnog turnira Kupa „Milan Ciga Vasojević“, ekipa Radivoja Koraća u neizvesnoj utakmici savladala je Vrbas Medelu i obezbedila plasman u veliko finale Kupa „Milan Ciga Vasojević“, pa će u nedelju 15. marta od 18.00 časova igrati protiv boljeg iz duela Kraljeva i Novosadske ŽKA.

Vrbas je sjajno otvorio meč i već posle dva i po minuta poveo 11:2. Međutim, Korać se brzo pribrao i serijom 9:1 u 5. minutu smanjio na 11:12, a zatim i poveo 15:14, a posle trojke i dvojke Tomašević i dvojke Selaković u 9. minutu i 24:14. Sjajna Ljiljana Tomašević je u finišu prve deonice ponovo pogodila za tri, pa je Koraću donela velikih 30:19 na kraju prve četvrtine.

Otvorile su Vrbašanke drugi period igre sa dve trojke, dva precizna slobodna bacanja Prokić i polaganja Gvero, pa su tako serijom 10:0 prišle na 29:30. Vratio je trener Beograđanki Akanović Tomaševićevu u igru, a ona je prekinula seriju rivala, ali je odlična Prokić sa devet vezanih poena (dve trojke i koš uz faul) donela prednost Vrbasu u 16. minutu – 42:36. Ipak, vratio se Korać do poluvremena, iskoristio par grešaka protivnika, još jednom je Tomašević pogodila za tri, uzvratila je raspoložena Gvero na isti način, pa je posle 20 minuta igre bilo 49:47.

Treća četvrtina počela je izjednačeno, ali je Korać posle tri i po minuta došao do „plus 7“ – 58:51. Bolje su bile Beograđanske u ovom periodu, a posle druge trojke Filipović i poena iskusne Maksimović u 27. minutu ponovo su imale dvocifrenu prednost 66:55. Na kraju treće četvrtine, bilo je 68:60.

Poslednju deonicu trojkom je otvorila Tomašević i ponovo donela Koraću „plus 11“ (71:60). Krenuo je Vrbas na sve ili ništa, smanjio u 34. minutu na 64:71, pa posle trojke Gvero i poena Radojčin četiri i po minuta pre kraja i na 71:74. Promašila je dva puta Maksimović za Korać, a na drugoj strani tri od četiri penala promašila Janković, ali je Radojčin pogodila oba slobodna bacanja pa je 1:50 pre kraja bilo nerešeno – 74:74. Faulirana je Maksimović, ali je i ona dva puta bila neprecizna, da bi na drugoj strani Prokić promašila za tri.

Konačno je iskusna Maksimović poentirala 57 sekundi pre kraja ispod koša i donela Beograđankama 76:74. Promašila je Mudreša trojku, Maksimović je ponovo faulirana i pogodila je jedan penal za 77:74 na 15 sekundi pre kraja. Vrbas nije realizovao napad, faulirana je Ristić koja je pogodila drugo slobodno bacanje i praktično stavila tačku na plasman Radivoja Koraća u finale – 78:74.

Zoran Akanović, trener Radivoja Koraća – Očekivali smo tvrdu utakmicu, jer smo dva puta već igrali sa Vrbasom u sezoni i bilo je poprilično tvrdo. Danas smo otvorili utrakmicu uz nervozu, ali sa jako dobrim procentima šuta ove ekipe, pkoji su bili podjednaki u prvom poluvremenu. Mi nekako tu treću četvrtinu možda i najbolje igramo, skupili smo snage, odlepili se, ali nam se desilo da po ko zna koji put nekim našim nesmotrenim reakcijama vraćamo protivnika u život. Mogu da budem zadovoljan što smo posle nekoliko poslednjih mečeva na jednu loptu pokazali karakter, konačno okrenuli rezultat u našu korist… Odigrali smo pametno u završnici, ubacili neka slobodna bacanja i zasluženo slavili. Čestitam Vrbasu i kolegi Mudreši na dobroj igri.

Ljiljana Tomašević, košarkašica Radivoja Koraća – Neizvestan meč, nisam najponosnija što kroz sezonu uspemo da napravimo razliku, pa nam se protivnik vrati… Na kraju smo uspeli da isteramo to do kraja i pobedimo. Čestitam Vrbasu na dobroj sezoni i dobroj utakmici. Čestitam mojim devojkama, na koje sam ponosna zbog svega kroz šta prolazimo u ovoj sezoni, povrede i sve to… Baš mislim da smo se potrudile i ostavile srce na terenu u momentima kad je bilo najteže, tako da mi je mnogo drago što smo izborile medalju, a nadam se i zlatu.

Dejan Mudreša, trener Vrbasa – Čestitam Koraću na pobedi, imaju kvalitetniju ekipu i veću širinu u izboru igrača od nas. Nama je danas dete 2002. godište igralo 25 minuta, 2003. nam je ulazilo u igru pet minuta… U principu smo se spremali za ovaj Kup, mislim da se nismo obrukali. Imali smo svoje šanse, konačnog pobednika odlučila su slobodna bacanja, mi smo promašili devet, kao i ofanzivni skok. Oni su imali 20 ofanzivnih skokova, a mi devet… Želim im puno sreće u finalu.

Čarna Prokić, košarkašica Vrbasa – Pokazali smo da možemo da se borimo sa jačima od sebe, svih 40 minuta bilo je egal. Čestitam Koraću na pobedi, a smatram da smo pokazali da možemo i više…

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track