ITALIJANI NEOZBILJNO SHVATILI KORONU! Micov: Milano je grad duhova, nedelja mode raširila virus po svetu!
Foto: Starsport©

uzroci pandemije

ITALIJANI NEOZBILJNO SHVATILI KORONU! Micov: Milano je grad duhova, nedelja mode raširila virus po svetu!

Košarka -

Košarkaš Emporio Armanija Vladimir Micov, objasnio je kao je došlo do pandemije koronavirusa u Italiji i opisao kako trenutno izgleda život u Milanu

On se trenutno nalazi u samoizolaciji kao i njegov saigrač Nemanja Nedović.

Milano je sada stvarno grad duhova. Niko živi se ne kreće, ponekad ljudi odu do prodavnice i to samo određeni broj može da uđe unutra, uz rastojanje između ljudi. Tako sada stvarno Italija jeste zemlja duhova. Virus se neverovatno širi, kao i broj zaraženih i broj umrlih - rekao je Micov za "Televiziju Vijesti".

On smatra da su Italijani nedovoljno ozbiljno shvatili upozorenja, zakasnelo reagovali i da je sve što se desilo posle samo posledica toga.

- Najveći problem u Italiji je taj što to od početka niko nije shvatio ozbiljno. Oni su se i dalje kretali, okupljali, a za vreme njihovog čuvenog aperativa, oko, 17-18 časova svi kafići su bili puni", kaže iskusni krilni igrač

Kao jedan od glavnih razloga brzog širenja virusa u Milanu Micov ističe čuvenu nedelju mode krajem februara.

- U gradu tada ne može da se nađe slobodna stolica, u kafiću, restoranu. Bukvalno te nedelje se saznalo da je krenuo virus iz Kine i jednostavno svi su počeli da se vraćaju, da beže svojim kućama po raznim kontinentima i mislim da je to jedan od razloga zašto se virus tako brzo raširio po svetu - dodaje srpski košarkaš.

Na svu sreću u njegovom klubu niko nije pozitivan na koronavirus.

- Nema u klubu nikog. Svi treninzi su suspendovani. Italijanska Vlada je donela hitno naređenje da se sve stopira u svim sportovima. Naravno fudbal je broj jedan – tu se prati šta će biti sa Serijom A. Nešto načelno je dogovoreno da bi trebalo da počenemo sa treninzima 23. marta, ali u međuvremenu se situacija pogoršala. Sve više se odlaže, od toga zavisi sve... Mnogo je pitanja, nažalost, bez odgovora. Svi čekamo - zaključio je Micov.

Čeka se i nastavak Evrolige. Armani je na pobedu od Fenerbahčea i Himkija, najbližih timova iz plej-of zone.

Micov se trenutno nalazi u samoizolaciji kao i njegov saigrač Nemanja Nedović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track