KORONA STOPIRALA SPORT: Direktor ABA lige, dva "Amerikanca", dva "Rusa" i "Španac" kometarišu aktuelnu situaciju (VIDEO)
Foto: AP

GLOBALNA PANDEMIJA

KORONA STOPIRALA SPORT: Direktor ABA lige, dva "Amerikanca", dva "Rusa" i "Španac" kometarišu aktuelnu situaciju (VIDEO)

Ostali sportovi -

Predsednik ABA lige i direktor Cibone, Domagoj Čavlović govorio je o sudbini regionalne košarkaške lige za tekuću sezonu i problemima sa kojima će se svakako susretati košarka u regionu u narednom periodu, govorio je za Arenu sport. Iz Amerike se javio Aleksandar Katai, fudbaler LA Galaksija. SAD trenutno predstavljaju žarište virusa Covid19. Bivši fudbaler Crvene zvezde i Čikaga otkriva kakve se mere preduzimaju u zemlji koja je po broju zaraženih na prvom mestu. Još jedan „Amerikanac“ Nikola Vučević, košarkaš Orlanda preživljava pandemiju Korona virusa u Sjedinjenim Američkim Državama. On je govorio o odluci čelnika NBA lige da prekinu takmičenje, ali i o svojim zaraženim kolegama. Informacije iz Španije koja čini sve da ne doživi „italijanski scenario“ prenosi košarkaš Valensije, Vanja Marinković. Kao velika većina njegovih kolega sportista i on mora da se snalazi u izolaciji daleko od kuće.

Kako prekratiti vreme u karantinu? O tome (ne) moraju da razmišljaju i naši košarkaši u Rusiji. Nikola Rebić i Stefan Jović nisu „na merama“ jer u Moskvi nije uvedeno vanredno stanje. Mere kontrole su pooštrene ali sve radnje i dalje rade normalno. I pored toga obojica žele da se vrate u Srbiju što pre. VTB liga u kojoj obojica nastupaju, Jović u Himkiju, Rebić u Jeniseju, među poslednjima je prekinula takmičenje, ali je prva donela odluku da se sezona poništi.

(Kurir sport, Arena sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track