JEDNO OD NAJVEĆIH NEPRIJATELJSTAVA U SPORTU SE NASTAVLJA: Džordan ga je nazvao smr...m, a sada je bio još BRUTALNIJI!
Foto: Foto: Profimedia

NEMA KRAJA

JEDNO OD NAJVEĆIH NEPRIJATELJSTAVA U SPORTU SE NASTAVLJA: Džordan ga je nazvao smr...m, a sada je bio još BRUTALNIJI!

Košarka -

Majkl Džordan je za mnoge najveći košarkaš svih vremena, ali legendarni bek Detroita Ajzea Tomas smatra da je as Čikago Bulsa tek četvrti na listi najboljih protiv kojih je igrao.

- Karim Abdul-Džabar, Medžik Džonson i Leri Bird su prva tri, Džordan je četvrti, a peti Džulijus Irving - kaže Tomas., ali Džordanu ro S obzirom na poznatu mržnju nekad velikih rivala u legendarnim okršajima Bulsa i Pistonsa, Tomasova reakcija je očekivana. Upravo je nedavno u dokumentarcu "Poslednji ples" Majkl Džordan progovorio o velikom rivalstvu između Čikago Bulsa i Detroit Pistonsa.

Bulsi su u finalu istočne konferencije 1991. godine pobedili Pistonse sa 4:0, a pri kraju poslednje utakmice, kad je svima postalo jasno da Čikago osvaja titulu, igrači Detriota su napustili parket bez uobičajne čestitke rivalu. Svi, osim dvojice otišli su u svlačionicu bez pozdrava.

Tomas je pokušao da se izini, ali Džordanu to nije bilo dovoljno. Nazvao ga je - smradom.

"To je sve sra,e, sve što sada kaže znate da nije istina. Imao je dovoljno vremena da razmisli o tome, a mišljenje mu je promenila reakcija javnosti. Pokažite mi šta god hoćete, ne možete me uveriti da nije smrad. Godinu ranije sam ja nakon poraza u sedmoj utakmici svima čestitao. Godinu pre isto. Dve godine u nizu kada su nas dobili. Postoji određeno poštovanje u igri, sportski duh", objasnio je Džordan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track