KAKVE REČI JEDNE OD NAJBOLJIH KOŠARKAŠICA SVIH VREMENA! Razija Mujanović: Sonja Petrović je BISER REGIONA!
Foto: Printscreen, Starsport

SJAJNO

KAKVE REČI JEDNE OD NAJBOLJIH KOŠARKAŠICA SVIH VREMENA! Razija Mujanović: Sonja Petrović je BISER REGIONA!

Košarka -

Košarkašice Srbije favoriti su za osvajanje medalja na Evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama 2021. godine, smatra bivša jugoslovenska košarkašice Razija Mujanović.

Izabarnice Marine Maljković na OI u Tokiju braniće bronzu osvojenu 2016. godine u Riju, a mesec dana pre olimpijskog turnira košarkašice Srbije očekuje EP, za koje su u toku kvalifikacije.

Medalja iz Brazila bila je prva osvojena u ženskoj košarci posle srebra Jugoslavije na Olimpijskim igra 1988. godine, kada je Mujanović sa svojim saigračicama postala olimpijski vicešampion.

"Srbija je u svakom slučaju kandidat za jednu od medalja, ali biće teško da se nakon jednog velikog takmičenja ponovo ode na drugo veliko takmičenje. Koliko će imati snage, kako tempirati formu za dva takmičenja koja su veoma blizu...Ili će Marina morati nešto da rizikuje. Da li EP, da bi pravu formu ekipe tempirala za OI. Tu je mala neizvesnost, teško je predvideti", rekla je Mujanović Tanjugu.

Članica FIBA Odbora za žensku košarku Sonju Petrović Vasić smatra košarkaškim biserom regiona.

"Meni se stil Sonje Petrović najviše dopada. Sonju poznajem kada je imala 16-17 godina, kada se već videlo da je veoma perspektivan igrač. Mislim da je to košarkašica koja mnogo znači za reprezentaciju Srbije", zaključila je Mujanović.

Kurir sport / Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track