UKIDALI SU JOJ HRANU, GAZDA JOJ MENJAO BRAVU, ZASLUŽENO JE KAPITEN! Majka Jelene Bruks otkrila tešku priču košarkašice!
Foto: Printscreen

nije lako

UKIDALI SU JOJ HRANU, GAZDA JOJ MENJAO BRAVU, ZASLUŽENO JE KAPITEN! Majka Jelene Bruks otkrila tešku priču košarkašice!

Košarka -

U poslednjoj epizodi serijala „Majke šampioni“ o odrastanju i uspehu svog deteta govorila je majka kapitena košarkaške reprezentacije Srbije, Jelene Milovanović Bruks, Ljubica Milovanović.

Sa punim pravom, sa mnogo ponosa govorila je o svojoj ćerki, o tome kako je u osnovnoj školi bila iste visine kao i učiteljica, da je košarku počela da trenira sa šest godina kako bi ispravila hod, o ranim periodima karijere provedenim u teškim uslovima u Leskovcu, Kraljevu i Novom Sadu. - Uvek je imala potrebu da nešto laže i krije od mene – opisala je period puberteta svoje ćerke Ljubica Milovanović koja je svojevremeno takođe bila košarkašica.

foto: Printscreen

- Kada je Jelena u osmom razredu otišla u Novi Sad, napustila sam posao da bih bila uz nju. Ispostavilo se da je to bila najvažnija stvar u njenoj karijeri. Ne bih se mnogo vraćala na taj period, dosta toga ružnog se događalo. Izbacivali su ih stanova, jer klub nije plaćao stanarine. Dešavalo se da u tri ujutru se vrati sa utakmice i da ne može da uđe u stan - Kasnije su se sve kockice složile, Jelena je otišla u Mađarsku i od tada njena karijera ide uzlaznom linijom. Pored sportskih uspeha svoje dece, Ljubica je za samo 16 meseci dobila troje unuka, Jelena je u braku sa Dejvidom Bruksom, sa kojim ima sina Matea.

foto: FIBA

- Udala se za momka koji je tamnoput. Crn dečko, kakve veze ima. Svako treba da gleda svoja posla. Ako nama, njenim najbližima ne smeta, zašto bi bilo kome drugom. Moji roditelji su stariji ljudi, žive na selu i ako njima ne smeta, zašto bi nekom drugom smetalo. Dejvid se najbolje slaže sa mojom majkom, zove je nana. Ona sa njim uvek razgovara polako, „nateNANE“ da bi mogao da je razume – kroz smeh opisuje odnose u porodici Milovanović – Bruks, Jelenina majka. Kada završi karijeru Jelenin otac, moraće da se baci u „trošak“. - Uvek je želela rolere, ali tata nije hteo da joj kupi uvek uz izgovor da je košarkašica i da joj nisu potrebni. Kada završi karijeru, otac će ipak morati da joj ispuni tu želju, jer je jednom prilikom obećao – saznajemo od Ljubice Milovanović.

Kurir sport / Arena sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track