Najnovije vesti

NOVI DETALJI POGIBIJE KOBIJA BRAJANTA: Advokati tvrde da je i NBA legenda kriva za pad helikoptera smrti
Foto: AP

odgovor na vanesinu tužbu

NOVI DETALJI POGIBIJE KOBIJA BRAJANTA: Advokati tvrde da je i NBA legenda kriva za pad helikoptera smrti

Košarka

Krivica za pogibiju NBA legende Kobija Brajanta i njegove ćerke Đijane ne može pasti na teret Are Zobijana, tvrde predstavnici pilota koji je upravljao "helikopterom smrti, koji se 26. januara srušio u Kalabasasu u Kaliforniji.

U odgovoru na tužbu ne ističe se tačno doprinos putnika nesreći svojim nemarom ili kako su Kobi Brajant i ostali mogli da procenjuju rizik, kada je pilot bio za kontrolama helikoptera. Letilica se "zakucala" u brdo kada je letela 184 milje na sat, odnosno oko 296 km na čas.

Vanesa Brajant je podnela tužbu protiv poslodavca pilota, firme "Ajlend Ekspres", a zatim i protiv pilota.

"Sve povrede ili štete nanete tužiocima ili njihovim nastradalima su direktno, delom ili u celini izazvane neznanjem, nemarom ili greškom tužioca ili njenih nastradalih, uključujući i njihovo svesno i dobrovoljno suočavanje sa uključenim rizicima, pa je ovaj nemar bio veliki faktor u nastaloj šteti, za koju branilac ne snosi odgovornost", stoji u replici na tužbu Vanese Brajant.

Sporan momenat u nesreći je što ni policija ni ostale agencije se nisu osmelile da koriste letelice upravo zbog nemogućih uslova i gotovo nepostojeće vidljivosti. Pilot je i u konkretnom slučaju morao da kruži 15 minuta oko oblasti Grifit parka, pre nego što je dobio dozvolu da se zaputi prema Mamba akademiji.

Kurir sport

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...