Najnovije vesti

SVE JE PROTIV NIKOLE JOKIĆA: Namešteno je da ne uspe! (VIDEO)
Foto: AP

Nije dovoljno "IN"

SVE JE PROTIV NIKOLE JOKIĆA: Namešteno je da ne uspe! (VIDEO)

Košarka

Šta je potrebno da najbolji Srbin u NBA postane MVP lige otkriva poznati američki kolumnista Met Mur, koji smatra da Srbin, ako želi titulu, iz više razloga mora da bude drastično bolji od rivala. 

Najpre, Nikola dolazi iz grada i ekipe koji nisu dovoljno "in", pa nikakva statistika ne može da ga izbaci na presto ukoliko i Nagetsi ne budu prvi na tabeli. 

- Denver mora da bude prvi, u suprotnom, nema te kombinacije poena, asistencija i skokova koja će Jokiću pomoći. Moraće da ostvare najviše pobeda. Ne samo u svojoj konferenciji, nego u čitavoj ligi. Treba da budu bolji od Lebronovih Lejkersa, Janisovih Baksa i Kavajevih Klipersa - tvrdi Mur.

Veliku ulogu igra i novac. Poznato je da najpopularniji klubovi donose ogroman profit, a decenijama se vrte gradovi poput Los Anđelesa, Čikaga, Njujorka, Bostona... Denver je tu u podređenom položaju.  

- To je zaista problem za Denver, njegova pozicija na NBA tržištu. Za ligu je važnije da ste iz nekog glamuroznog mesta kao što je Los Anđeles. Jednostavno niste dovoljno kul, bez obzira na to što igrate sjajno u Denveru. To je realnost, sve je namešteno protiv Jokića - napisao je u kolumni Mur.

(Predrag Gajić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...