FIBA PARTIZANU NUDILA BOGATSTVO Crno-beli ni za ovaj novac nisu hteli u Ligu šampiona!
Foto: Starsport

Cilj je Evroliga

FIBA PARTIZANU NUDILA BOGATSTVO Crno-beli ni za ovaj novac nisu hteli u Ligu šampiona!

Košarka -

Košarkaški klub Partizan imao je na stolu više nego primamljivu ponudu FIBA.

Navodno, crno-beli su dobijali milion evra i pravo da organizuju fajnal-for Lige šampiona, ali su to odbili i ostali uz Evroligu, odnosno Evrokup!

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović je, dakle, mogao lako da uzme premiju koju u Evroligi dobija šampion, ali se ipak odlučio da klub nastavi takmičenje pod okriljem kompanije EKA, odnosno da preko Evrokupa pokuša da se izbori za elitno takmičenje.

foto: Starsportphoto

Klub iz Humske se na ovakav potez odlučio zbog sportskih motiva jer je krajnji cilj povratak u Evroligu. S druge strane, ekipe u Evrokupu, a posebno u Evroligi, jesu atraktivnije, a to donosi i veće interesovanje za godišnje karte.

Partizan igra u Areni, prihod od ulaznica uopšte nije zanemarljiv, po nekim informacijama klub je do prekida sezone od ulaznica prihodovao više od 300.000 evra, što je skoro deset puta više u odnosu na Pionir sezonu ranije.

foto: Starsport©

Kostur ekipe sigurno ostaje na okupu ukoliko predsednik Ostoja Mijailović uspe da zadrži trenera Andreu Trinkijerija, crno-beli će ponovo imati tim koji pretenduje na samu završnicu Evrokupa, posebno što će ovo takmičenje biti za nijansu slabije.

S druge strane, niko ne kože da pretpostavi kako će se razvijati FIBA Liga šampiona, Partizanova iskustva iz dva učešća u tom takmičenju nisu preterano pozitivna.

foto: Marina Lopičić

- Kad su u pitanju igrači, većinu ugovora smo produžili, radimo aktivno na tome. Neće tu biti problema. Mi smo Partizan, vučemo srcem, a ne budžetom. Mi smo pobeđivali ekipe sa 15-20 miliona budžeta. Moramo da nastavimo dalje, moramo da imamo snage za to - rekao je predsednik Partizana Mijailović.

Kurir sport / P. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track