KOŠARKAŠU ZVEZDE PRETI 0SAM GODINA ZATVORA: Pijan vozio 125 KM NA SAT i izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću!
Foto: Dado Đilas/screenshot

loše mu se piše

KOŠARKAŠU ZVEZDE PRETI 0SAM GODINA ZATVORA: Pijan vozio 125 KM NA SAT i izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću!

Košarka -

Podignuta je optužnica protiv srpskog košarkaša Ognjena Kuzmića, koji je pre godinu dana izazvao tešku saobraćajnu nesreću na magistralnom putu Banjaluka-Prijedor.

Košarkaš Zvezde je optužen da je pod dejstvom alkohola izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su, osim njega, teško povređene tri osobe i za ovo krivično delo mu preti i do osam godina zatvora, saznaje portal "Srpskainfo".

foto: Printscreen Prijedordanas.com

Podsetimo, Kuzmić je u 14. jula prošle godine u oko pet časova izazvao nesreću na magistralnom putu u blizini Banjaluke. Nesreća se dogodila na putu Banjaluka-Prijedor, u mestu Ramići, kada je „porše kajen“, u kom su se nalazili Kuzmić i njegov prijatelj Bogdan Ilić (29) iz Bijeljine, udario u BMW koji se kretao iz suprotnog pravca, a u kom su se nalazili vozač Marko Miljatović (32) i bokser Dražen Janjanin (30), obojica iz Prijedora.

foto: Printscreen Prijedordanas.com

Od siline udarca „porše“ je očešao levu stranu BMW koji je udario u brdo pored puta i prevrnuo se. Kuzmićev „porše“ sleteo je posle sudara u njivu pored puta i takođe se prevrnuo.

Kuzmić je tom prilikom zadobio veoma teške povrede, kao i njegov suvozač i prijatelj Bogdan Ilić. Ognjen je nakon prijema u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci prevezen helikopterom do aerodroma „Nikola Tesla“, odakle je sanitetskim vozilom prebačen u Urgentni centar.

foto: RTRS

Košarkaš je zadobio prelome kostiju lica, vilice, nagnječenje grudnog koša i imao je otok na mozgu. Bio je priključen na aparate za disanje.

Nekoliko meseci trajao je oporavak i krajem oktobra se prvi put pojavio na košarkaškom terenu.

foto: Kurir

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka potvdilo je da je podignuta optužnica protiv košarkaša.

– Podignuta je optužnica protiv Kuzmića zbog sumnje da je počinio krivično djelo Ugrožavanje javnog saobraćaja, počinjeno na štetu B. I., M.M, i J. D., a optužnica je prosleđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjaluci – rekli su u Tužilaštvu.

foto: Starsport©

Kuzmiću je na teret stavljeno veoma ozbiljno krivično delo i teško da će moći da izbegne zatvorsku kaznu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track