OPTUŽEN ZA IZDAJU ZEMLJE JER JE POTPISAO ZA CSKA! Gruzinu se NE PIŠE DOBRO kada se vrati kući! Ne bi mu bili u koži...
Foto: EPA

NIJE MU LAKO

OPTUŽEN ZA IZDAJU ZEMLJE JER JE POTPISAO ZA CSKA! Gruzinu se NE PIŠE DOBRO kada se vrati kući! Ne bi mu bili u koži...

Košarka -

Gruzijac Toko Šengelija danas je pojačao moskovski CSKA što je izazvalo veliku buru u njegovoj zemlji.

Predsednica Gruzije Salome Zurabišvili kazala je kako je dolazak košarkaša Tornikea Šengelije u moskosvki CSKA - neprihvatljiv.

"Za mene je ovo nesreća i za mene kao predsednika Gruzije je to neprihvatljivo. Odluka kapitena gruzijske košarkaške reprezentacije da pređe u moskovski CSKA", napisala je predsednica države Salome Zurabišvili.

foto: euroleague.net

Gruzija i Rusija su u sukobu još od 2008. godine kada je Ruska Federacija priznala Južnu Osetiju i Abhaziju kao nezavisne države, dok Gruzija te teritorije smatra svojim. Dve zemlje su čak bile pet dana u ratu, a Gruzija je prekinula sve diplomatske odnose od tada sa Rusijom.

"Ne nameravam da se pravdam. Igraću košarku. To neće promeniti moj odnos sa Gruzijom i nadam se da neće promeniti stav gruzijskog naroda prema meni takođe", rekao je Šengelija, a reakcija je stigla i od Košarkaškog saveza Gruzije.

"Federacija je ubeđena da, kao i pre, Tornike uvek brani čast i interese svoje domovine i nacionalnog tima, bez obzira na to u kom klubu igra. Kapiten reprezentacije će nas uvek činiti srećnima zbog svoje karijere u pod njegovim vođstvom će tim ostvarivati značajne pobede".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja