STANITE IM NA PUT: Ovo su mesta na kojima lice gubi formu tokom godina
Foto: Profimedia

STANITE IM NA PUT: Ovo su mesta na kojima lice gubi formu tokom godina

Košarka -

Na pet karaterističnih mesta lice gubi formu i oblik tokom godina. Ta mesta ubrzano stare, dodajući godine celokupnoj figuri. Vreme je da im se stane na put i pravilnom negom održi mladalački izgled!

Starenje jeste prirodan proces koji se ne može potpuno zaustaviti. Unutrašnji slojevi lica proizvode manje proteina tokom godina, pa koža počinje da se rasteže gubeći elastičnost. Prvi znaci starenja pojavljuju se na licu u tridesetim godinama, ali se lako prekrivaju korektivnom kozmetikom. Lice ostaje vitalno, sve dok se bore ne prodube na tačno određenim mestima. Izdvaja se pet tačaka na licu koje jasno ističu godine i kao takve traže dodatnu negu.

Evo prve!

Bore na čelu nestaju zahvaljujući zatezanju lica!

Na čelu se ogleda način života, prekomerna količina stresa pomešana sa slobodnim radikalima iz spoljašnje sredine usporava regeneraciju. Stres u unutrašnjosti lica utiče na stvaranje novih ćelija kože, tako da zaštitna barijera lice postaje slaba. Negativne četice iz spoljašnjosti napadaju kožu, prodirući kroz pore ne dajući joj mira. One usporavaju proces regeneracije, ne dopuštajući koži čela da odmori. Kao rezultat procesa, koža u ranim tridesetim gubi elastičnost. Pojavljuju se horizontalne bore na čelu!

Druga vrsta bora na čelu, takozvane vertikalne, pokazuju koliko se ljudi ljute i čude. Nagli pokreti mrštenja, ali i svakodnevno gledanje u ekran kompijutera bez pauze opterećuje mišiće čela. Lagano gube formu i rastežu se, dajući umoran izgled celokupnom licu, dodajući mu godine. Bore između obrva nazivaju se vertikalnim. Teško se prekrivaju korektorima, jer se proteini iz unutrašnjosti lica naglo istrošili. Zato su duboke, vidljive i zahtevaju poseban tretman!

Danas je zatezanje lica bezbolno i prirodno, vraća čelo u prvobitnu formu. Kozmetički saloni nude profesionalne usluge od hemijskog pilinga do LED maski za lice, koje podstiču stvaranje proteina i ubrzavaju regeneraciju. Ubrizgavanje prirodne hijuloronske kiseline takođe smanjuje vidljivost horizontalnih i vertikalnih bora, tako da koža izgleda desetak godina mlađe!

Lice se nakon nastanka bora na čelu susreće sa sledećom promenom!

Opušteni obrazi vape za dodatnom hidratacijom!

Pored prirodnog proces starenja i gubljenja proteina, za jedan posto godišnje, opuštanju obraza doprinose i drugi faktori. Kako bi obrazi bili podignuti potrebni su im vitamini i minerali, kao i omega 3 masne kiseline. Nepravilna ishrana sa puno šećera usporava obnavljanje kože, tako se da jagodice spuštaju ka dole. Čitavo lice dobija umoran i tužan izraz, vapeći za dodatnom hidratacijom.

Prirodne kreme za lice ubrzavaju stvaranje proteina i nadoknađuju izgubljene količine vitamina i minerala. Zajedno sa masnim kiselinama iz kokosa i drugih biljaka, jačaju ćelije tako da obrazi ostaju podignuti bez obzira na godine! Pravilna ishrana može da doprinese dobroj cirkulaciji, dajući obrazima rumeni i odmoran izgled.

Spavanje na grubim posteljinama takođe remeti tonus kože, gužvajući obraze. Nakon nekoliko godina pojavljuju se sitne bore sa kraja ušiju pa sve do brade. Svakodnevno nanošenje prirodne kreme protiv bora, daje koži mekoću, sprečava dehidrataciju i usporava starenje!

Spušteni kapci traže više pažnje! Odaju umoran i sanjiv izgled lica.

Gravitacija i godine čine svoje, menjajući oblik kapaka tako da izgleda kao da se na licu pojavio višak kože. Koža kapaka pada ka dole, dajući sanjiv izgled očima!

Razne tehnike šminkanja poput isticanja kapaka svetlom senkom za oči trenutno osvežavaju lice. Ipak, traju nekoliko sati! U drogerijama pronalaze se trakice za spuštene kapke. Lepe se uz liniju kapka tako da prekrivaju deo na kom se koža prelama. Zahvaljujući njima deluju podignuto. Silikonska trakica može sakriti godine, ipak traju kratko. Trajno rešenje kojim se uklanja višak kože jeste operacija kapaka. Pruža im zategnut i odmoran izgled dugo vremena.

Kapci traže dodatnu negu kako ne bi došlo do opuštanja i spuštanja kože ka dole. Štetni sastojci senke za oči, korektora i pudera ostaju među porama. Lice želi da se odmori tokom noći i vapi za čišćenjem pred odlazak u krevet. Prirodni losion uklanja štetne sastojke i višak prirodnih ulja tako da su pore rasterećene. Koža kapaka odmara i izgleda sveže u jutarnjim časovima, time se odlaže i prevremeno starenje!

Alkohol u losionima za čišćenje lica nije prijatan osetljivoj koži oko očiju. Blaga, prirodna osnova koja čuva vodu u unutrašnjosti lica i hidrira kožu može biti pravi izbor, jer umanjuje i šansu za nastanak visećih podočnjaka.

Viseći podočnjaci- šta sa njima? Evo kako ih se rešiti!

Koža oko očiju je osetljiva tako da ne može uvek da se izbori sa hladnoćom tokom zimskih dana ili jakim UV zračenjem leti. Oštećuje se njena površina i uporava cirkulacija tako da nastaju tamni kolutovi. Uz to, loš san i ispijanje vode tik pred odlazak u krevet dovode do nastanka visećih podočnjaka. Odnosno, kesica ispod očiju!

Zapravo, očima je potreban odmor. Nekoliko sati kvalitetnog sna i lagana masaža područja oko očiju pokrviće tkivo i vratiti lepotu lica! Dobra cirkulacija dovodi hranjive materije do ćelija kože, tako da one proizvode nove proteine. Koža izgleda mlado i zdravo!

Viseći podočnjaci mogu nastati i kao posledica nakupljanja masnih naslaga ispod oka, u šezdesetim godinama života. Tada lice traži posebnu vrstu nege koju pružaju stručnjaci iz oblasti estetske hirurgije!

Lice izgleda tužno zbog usana koje gube volumen

Volumen usana ogleda se u pravilnom luku i jedroj boji sluzokože. Jedru crvenkastu boju usne će povratiti zahvaljujući pilingu. Lagani piling od meda i šećera skida mrtve ćelije sa usana i pospešuje cirkulaciju. Za svega par minuta usne su jedre i zavodljive!

Gubljenje volumena usana ogleda se u spuštanju njihovog luka, ka dole, tako da lice izgleda tužno! Svakodnevna hidratacija prirodnom kremom nadoknađuje proteine, ali ponekad nije dovoljna. Koža oko usana traži nešto jaču strukturu prirodnih seruma, koji u sebi sadrže kolagen. Proteini direktno prodiru kroz pore i zatežu kožu, vraćajući samopoudanje!

Lice svakodnevno zahteva hidrataciju, pravilno čišćenje i zaštitu od jakog sunca i vetra. Svakodnevna i pravilna nega, sprečiće pomenutih pet promena i prevremeno starenje koliko danas!

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track