SVI JEDEMO ISTI HLEB, NISMO U RATU! Jokić sjajnom izjavom oduševio Amerikance! (VIDEO)
Foto: Starsport©

SVI JEDEMO ISTI HLEB, NISMO U RATU! Jokić sjajnom izjavom oduševio Amerikance! (VIDEO)

Košarka -

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić bio je pun utisaka nakon pobede svog tima na startu plej-ofa.

Denver je u prvom meču plej-of serije savladao posle produžetka ekipu Jute rezultatom 135:125, a sjajni centar Nagetsa meč je završio sa 29 poena i 10 skokova.

Nagetsi su u finišu regularnog dela bili u zaostatku, međutim, zahvaljujući neverovatnom tandemu Marej - Jokić uspeli su da izbore dodatnih pet minuta.

Juti nije pomogla ni impresivna partija Donovana Mičela, koji je utakmicu završio sa 57 postignutih poena!

"Nije bilo dobro... To nije dobro za nas. Donovan je neverovatan igrač i znamo da će on biti agresivan, veoma je dobar skorer. Znamo da će u ovakvim utakmicama biti ovako, ali ja sam srećan što smo našli način da pronađemo prave akcije i pobedimo", rekao je Jokić.

Juta je u finišu imala +6, međutim, najbolji igrač Džezera napravio je veliku grešku, nije preveo loptupreko pola za osam sekundi. Od tog momenta Denver je zaigrao sjajno i zasluženo stigao do trijumfa.

"Da, nisam odmah video šta se desilo, ali kada sam video jednostavno sam se 'zamrznuo' i gledao šta će da se desi. Dosuđeno je 'osam sekundi' i to je bila jako bitna situacija za nas. Vodili su šest razlike, to je zaista promenilo momentum za nas. Ali, mi smo jednostavno verovali u nas i zato smo i pobedili", kaže Jokić.

Prvi put igrači nakon meča neće ići svojim kućama, već će zajedno ostati u komplekcu, gde će imati priliku da sretnu igrače sa kojima su vodili žestoke bitke na terenu.

Američke novinare zanimalo je kako Jokić gleda na tu novinu.

"Verovatno ćemo se videti, ali... Mi igramo košarku, nije kao da smo u ratu. To je 'rat' na terenu, ali nije... To je i dalje košarka koju svi volimo da igramo i nećemo se zbog toga poubijati. Možda na terenu, ali van terena - zašto? Svi jedemo isti hleb", zaključio je Jokić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja