Najnovije vesti

NEBOJŠA ČOVIĆ, VESNA, TIJANA, MILOŠ, FILIP! NIKAD OŠTRIJE REČI IZ PARTIZANA: Porodična firma koja se sakrila iza Zvezde!
Foto: Starsport, Beta

Novi haos večitih

NEBOJŠA ČOVIĆ, VESNA, TIJANA, MILOŠ, FILIP! NIKAD OŠTRIJE REČI IZ PARTIZANA: Porodična firma koja se sakrila iza Zvezde!

Košarka

Zatišje u košarci nije dugo trajalo.

KK Crvena zvezda oglasio se još jednom povodom smrti bivšeg košarkaša ovog kluba Majkla Odža, pa je usledio i odgovor iz Partizana.

Crno-beli su žestoko odgovorili na napad crveno-belih, ističući da odgovara na otpužbe koje stižu iz porodične firme.

"KK Partizan NIS, primoran je da se danas oglasi saopštenjem u kojem će se osvrnuti na brojne neistine koje su u javnost izašle iz napada koji je na najtrofejniji srpski klub izvela porodična firma, sakrivena iza imena KK Crvena zvezda.

Na čelu ove porodične firme, nalazi se Nebojša Čović, čovek čija je karijera obeležena krivičnim prijavama za najteža krivična dela, kao i pljačkaškom privatizacijom.

Deo firme je, njegova supruga, Vesna Čović, koja faktički upravlja finansijama kluba, a uzgredno se nalazi na čelu ženskog košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Tu je i ćerka Tijana, nekadašnji predsednik skupštine KK FMP (Nekadašnji Radnički Basket), sada zaposlena u košarkaškom klubu Crvena zvezda. Tijanin bivši suprug, Miloš Ninković, svojevremeno je bio predsednik KK Crvena zvezda Beograd, u vreme dok je Nebojša Čović bio predsednik Crvene zvezde koja se tada nalazila u stanju mirovanja.

Sin Filip, košarkaš FMP-a, čija se velika plata finansira iz budžeta KK Crvena zvezda.

U porodičnoj firmi je i Zoran Tošković, predsednik KK FMP, tast Filipa Čovića i ujedno pravni zastupnik Crvene zvezde, tačnije porodične firme Nebojše Čovića.

Spisak upotpunjuje Filip Sunturlić, direktor KK Crvena zvezda, koji je ujedno i sestrić Vesne Čović", navodi se u saopštenju Partizana.

Crno-beli dodaju da je u pitanju pljačka Republike Srbije i upućuju pitanje sudskim organima o slučaju pljačke na Kosovu i Metohiji, privatizacije FMP-a, kao i ubistvar premijera Zorana Đinđića.

"Ovo porodično stablo, pljačka Republiku Srbiju tako što državni sponzori daju novac KK Crvena zvezda, a taj klub ga prosleđuje privatnom klubu na čijem se čelu nalazi pomenuti Tošković i za koji u ovom trenutku igra Filip Čović.

Takve pljačke, samo su nastavak nedela u režiji Nebojše Čovića koja datiraju još od 2000. godine, kada je isti oljačkao naše sugrađane na Kosovu i Metohiji. Danas, taj čovek po televizijama sa nacionalnom frekvencijom krajnje licemerno govori o stanju na KiM, a sam je tome doprineo kada je građanima nezakonito oduzeo novac i ostavio ih praktično na cedilu. Ovim putam, KK Partizan pita sudske organe Republike Srbije, zbog čega ovaj slučaj stoji u fijoci i zbog čega se ne istera do kraja?

Na spisku zlodela čelnog čoveka porodične firme, nalazi se i pljačkaška privatizacija zahvaljujući kojoj je postao vlasnik FMP-a, kao i krivična prijava za ubistvo premijera Srbije, Zorana Đinđića. Takođe, i za ovaj slučaj KK Partizan pita nadležne organe, zbog čega nije isteran do kraja? Ni tu nije kraj, Nebojša Čović je fizički napao novinara Dejana Anđusa ispred TV Kopernikus u Bulevaru Arsenija Čarnojevića, o čemu svedoče čak i snimci sigurnosnih kamera, a što pojedini mediji plašeći se odmazde nisu smeli da objave. Ni za ovo delo, Čović nije odgovarao. Pitamo nadležne organe: Zašto?

Prema navijačima KK Crvena zvezda, kao i prema tom klubu, kao sportskom rivalu, KK Partizan gaji veliko poštovanje i zbog toga i njima skreće pažnju da ovakvo porodično pljačkanje države jednom mora da prestane!"

Partizan se na kraju osvrnuo na slučaj smrti Majkla Odža.

"Kompletan pamflet koji je danas porodična firma objavila, sačinjen je samo iz razloga što je Partizan pokrenuo pred organima ABA lige ono što svi već znaju: Da su FMP i Crvena zvezda u sukobu interesa i da se iz tog razloga ne mogu takmičiti u istom rangu takmičenja.

Da bi svoja nedela prikrili, članovi porodične firme krajnje sramotno i licemerno napadaju Partizan u vezi sa smrću nekadašnjeg igrača Crvene zvezde, Majkla Odža. Nekoliko puta se KK Partizan na tu temu oglašavao, ali i sada će:

Odžo nije trebao da potpiše ugovor sa KK Partizan.

Novica Čičić je skaut KK Partizan, a ne trener.

Salu na stadionu u Humskoj 1, ne koristi KK Partizan, već je u datom trenutku koristio Novica Čičić za rad sa igračima koji su mu sami, pri čistoj svesti poklonili poverenje da sa njima radi.

Ovakvim napadom, KK Crvena zvezda pokušava da prikrije kako je baš od Majkla Odža zahtevala da potpiše blanko ugovor, što je još jedno krivično delo koje preti da bude dodato na spisak nedela Nebojše Čovića. Za ovakve tvrdnje, postoje dokazi i snimci prepiske Majkla Odža koji se tokom sezone žalio prijatelju da ga porodična firma koja se krije iza imena Crvene zvezde ucenjuje i da ne može da potpiše blanko ugovor. Navedene snimke, KK Partizan će objaviti.

Na argument da je direktor KK Partizan, Dejan Kijanović ujedno i predsednik KK Mladost iz Zemuna, odgovorićemo samo informacijom da je Kijanović na mesto predsednika Mladosti podneo na to mesto ostavku 2017. godine, što se može i proveriti u APR-u. Ovakve manipulacije i zamene teza neće proći, i porodična firma neće uspeti da time postigne nekakvo izjednačavanje!"

KK Partizan napominje da je na objavu ovog saopštenja primoran nakon besramnog napada "onih koji čak ni za minimum ljudskog dostojanstva odavno ne znaju! U suprotnom, klub se ne bi oglašavao."

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...