MARINA MALJKOVIĆ KARIJERU NASTAVLJA U JAPANU: Selektorka Srbije preuzela ekipu Denso Iris (FOTO)
Foto: ŽKK Denso Iris

NOVI IZAZOV

MARINA MALJKOVIĆ KARIJERU NASTAVLJA U JAPANU: Selektorka Srbije preuzela ekipu Denso Iris (FOTO)

Košarka -

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković preuzela je japanski tim Denso Iris, prenosi portal kosarka24.rs

Maljkovićeva je do ove sezone radila u Šangaju, u Kini.

Densio Iris je do nedavno vodio Vladimir Vuksanović, koji je bio i pomoćni trener Maljkovićevoj u reprezentaciji Srbije.

foto: Starsport©

"Odlučila sam se da preuzmem Densi Iris zato što je to tim koji ima veoma visoke ambicije. Takođe, mogu da učim o divnoj kulturi Japana. Čitala sam knjige i gledala filmove, ali ne mogu to da uporedim sa onim što zapravo možete da doživite živeći u Japanu. Takođe, nastavljam da pratim evoluciju košarke širom sveta. Konkurentnost Japana se poboljšava iz dana u dan. Za nekoliko godina V-liga će postati jedna od tri najpopularnije lige na svetu. Srećna sam što mogu da treniram klub u takvoj V-ligi. Naporan rad je ključ uspeha u Japanu, i uverena sam da ćemo moj tim i ja, stvaranjem sinergije i maksimalnom posvećenošću, postići svoje visoke zahteve."

Prvenstvo Japana startuje 18. septembra, a otvara ga ekipa Eneos, petostruki uzastopni šampion WJBL. U prvenstvu učestvuje 12 ekipa koje su podeljene na Istočnu i Zapadnu konferenciju.

Denso Iris je klub iz grada Karija koji je oko 250 kilometara udaljen od Tokija gde bi naredne godine trebale da budu održane Olimpijske igre.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track