PARTIZAN I ZVEZDA BEZ DOGOVORA OKO FMP-A: ABA liga pred kolapsom
Foto: Profimedia

sprema se bura

PARTIZAN I ZVEZDA BEZ DOGOVORA OKO FMP-A: ABA liga pred kolapsom

Košarka -

Sastanak klubova regionalne košarkaške ABA lige nije doneo rešenje krucijalnih pitanja za početak takmičenja.

Svi klubovi osim Partizana dostavili su potrebnu dokumentaciju za učešće u predstojećoj sezoni.

Partizan je postavio uslov koji je predsednik Ostoja Mijailović najavio u četvrtak uveče, a to je da Sportski sud u Lozani presudi da li postoji sukob interesa između Crvene zvezde i FMP-a.

Crvena zvezda i FMP nisu prihvatili taj predlog, jer ističu da postoji Trgovinski sud u Zagrebu koji je nadležan za sporove u ABA ligi.

Do dogovora nije došlo, Partizan svju dokumentaciju za učešće nije prineo i teško je predvideti dalju sudbinu takmičenja.

Jedna od opcija je da ABA liga ugasi postojeću, a formira novu firmu koja će voditi takmičenje. U tom slučaju, ABA i ABA 2 liga bi počele u planiranom terminu, a svi klubovi bi dobili rok da se izjasne da li žele da se takmiče ili ne.

Istovremeno, MZT iz Skoplja je novi član elitnog društva, s obzirom da je Primorska raspustila kompletnu ekipu. Odmah treba naglasiti da je ova odluka doneta još pre mesec dana. Tačnije rečeno, odlučeno je da MZT uđe u ABA ligu, ako neko istupi. Umesto MZT u ABA2 će Borac iz Banjaluke.

Sada se čeka samo sastanak Skupštine, kako bi se potvrdila rotacija u elitnom društvu, ali je to naravno daleko manje bitno u odnosu na problem sa kojim se suočava regionalno takmičenje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track