Najnovije vesti

POSLASTICA ZA LJUBITELJE KOŠARKE: Beogradska košarkaška klinika jača od pandemije virusa korona!
Foto: Promo

POSLASTICA ZA LJUBITELJE KOŠARKE: Beogradska košarkaška klinika jača od pandemije virusa korona!

Košarka

Održana je još jedna tradicionalna Beogradska košarkaška klinika u organizaciji Udruženja košarkaških trenera Srbije (UKTS).

Pandemija virusa korona nije jača od renomiranog seminara za košarkaške trenere!

Devetnaesto izdanje jednog od najprestižnijih i najkvalitetnijih trenereskih seminara u svetu, koje od 2001. godine sa velikim uspehom organizuje Udruženje košarkaških trenera Srbije, ove godine imaće samo izmenjenu formu, ali podjednako velik značaj kada je edukacija struke u pitanju.

- Nismo smeli i hteli da dozvolimo da izgubimo kontinuitet u radu i prekinemo tradiciju Klinike koja ima veliki ugled u svetu. Pronašli smo rešenje, obezbedili smo najbolje moguće domaće predavače i odlučili da snimimo predavanja koja ćemo tokom licenciranja za narednu sezonu, koja po regionima kreću od sledećeg vikenda, podeliti svim našim članovima - objašnjava generalni sekretar UKTS Strahinja Vasiljević i dodaje:

- Obezbedili smo pet vrhunskih predavača: Sašu Obradovića, Dejana Milojevića, Vladimira Jovanovića, Aleksandra Glišića i Marka Ćosića, kojima dugujemo veliku zahvalnost, i na ovaj način sa Klinikom spojili i seminar za trenere mlađih kategorija Trenerski dani "Borivoje Cenić" - rekao je Vasiljević.

Trener Crvene zvezde Saša Obradović pripremio je predavanje na temu "Trening KK Crvena zvezda u pripremnom periodu", dok je nekadašnji strateg Mege Dejan Milojević obradio temu "Obuka visokih igrača za igru pik-en-rol.

Novi šef struke Mega Sokerbeta Vladimir Jovanović govorio je "Tehničko-taktičkom razvoju igrača", dok je sručnjak u radu sa mlađim kategorijama Aleksandar Glišić imao predavanje na temu "Usavršavanje osnova grupne taktike napadau radu sa mlađim kategorijama".

Nekadašnji kondicioni trener košarkaške reprezentacije Srbije i profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Marko Ćosić objasnio je "Metodiku kompleksnog zagrevanja u treningu košarkaša".

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...