Najnovije vesti

NE SMETAJU MI NI ZVEZDA NI FMP! Mijailović objasnio: Ne može tast Filipa Čovića da bude predsednik ABA lige, to je NEMORALAN ČIN!
Foto: Starsport©, Beta

otkrio gde je problem

NE SMETAJU MI NI ZVEZDA NI FMP! Mijailović objasnio: Ne može tast Filipa Čovića da bude predsednik ABA lige, to je NEMORALAN ČIN!

Košarka

Ostoja Mijailović, predsednik KK Partizan, pričao  je o otkazivanju Skupštine ABA lige.

Domagoj Čavlović, doskorašnji predsedavajući ABA lige, u četvrtak uveče poslao je dopis klubovima ABA lige u kojem je naveo da nema potrebe da se Skupština održi.

"Partizan je pokrenuo inicijativu da se zakaže vanredna Skupština na kojoj će se doneti najvažnije odluke kako bi ABA liga mogla da počne", počeo je Mijailović na gostovanju na "TV Prva" i nastavio:

"Vratimo se korak unazad. Na prethodnim Skupštinama je usvojen kalendar ABA lige i Partizan je glasao da FMP, iako nije pravno sastavni deo ABA, da može da se takmiči. Dakle, ABA liga može da počne, pravi se predstava da ne može i to od strane gospodina Nebojše Čovića da tast Filipa Čovića, gospodin Tošković, predsedava ABA ligom".

foto: Zorana Jevtić

Mijailović je objasnio da je u pitanju sukob interesa koji Partizan ne može da prihvati

"ABA liga može da počne, mi želimo da se nastavi, ali ne možemo da pravimo kompromis tako gde ga nema", objasnio je Mijailović i dodao: "Crvena zvezda je tokom prošle sezone tužila ABA ligu, zbog pravne dokumentacije. Tužba KKCZ odnosila se na ne uređenje pravne dokumentacije u vremenu kada je gospodin Čović bio predsedavajući ABA lige. Na Skupštini 27. maja jedna tačka se odnosila na vansudsko poravnanje Crvene zvezde sa ABA ligom. Nismo bili protiv toga. Mi jesmo glasali 27. maja pozitivno za sve odluke, ali kada smo dobili informaciju da u vansudskom poravnanju stoji ucena da gospodin Tošković mora biti predsedavajući ABA lige i da je to uslov da vansudsko poravnanje bude na snazi, tada smo se usprotivili i povukli naš glas. Ne mislim da tast od moga sina treba da predsedava ligom i mislim da je to krajnje nemoralan čin."

Domagoj Čavlović, prvi čovek Cibone i doskorašnji predsedavajući ABA lige, u dopisu u kojem se obratio klubovima u zaključku je napisao "laku noć".

"Ako je izabran kalendar, onda ABA liga može da počne. Oni predstavljaju da liga ne može da počne jer je još uvek na snazi tužba KKCZ. Nije istina da ja moju kompaniju ne mogu da vodim ako imam neku tužbu protiv nje. Ona nesmetano funkcioniše do okončanja postupka."

Predsednik Partizana se dotakao i suda u Lozani  i rekao da im podršku i drugih ekipa u vezi rešavanja sporova u Švajcarskoj

"Imam podršku, sve najjače lige na svetu, svima njima sudi sud u Lozani".

Potom je pojasnio stav kluba.

"Partizan želi da ABA liga bude regularna, da ABA ima regularni sud koji će rešavati sporove. Hrvatski sud i njihov zakon ne prepoznaje sukob interesa u sportu. Ovo je čist sukob interesa jer neko želi nekog iz svoje porodice da postavi."

ABA liga trebalo bi da krene početkom oktobra.

"Mi smo glasali za kalendar takmičenja, mi ne ucenjujemo ABA ligu. Želimo da se košarka igra, jedinu stvar koju ne možemo da prihvatimo je da tast Filipa Čovića bude predsednik ABA lige. To je glavna tačka sporenja."

Mijailović je rekao da ovo nije rat Zvezde i Partizana.

"Ovo nije rat Crvene zvezde i Partizana. Poštujem navijače i uspehe koje je Zvezda ima. Poštujem sve što je Zvezda uradila za našu zemlju i naš region. Isto tako tražim da oni poštuju ono što je Partizan učinio. Moramo da se poštujemo, ali kompromis ne smemo da pravimo."

Na kraju predsednik Partizana je poentirao

"Meni ne smeta ni FMP, ni Zvezda. Smetaju mi potezi koji se povlače koji štete ABA ligi."

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...