Najnovije vesti

ŠOK VESTI IZ NBA! Nikola Jokić ne igra za Srbiju na OI u Tokiju?! Komesar NBA rekao ONO što niko nije želeo da čuje! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

RAMPA!

ŠOK VESTI IZ NBA! Nikola Jokić ne igra za Srbiju na OI u Tokiju?! Komesar NBA rekao ONO što niko nije želeo da čuje! (FOTO)

Košarka

Srpski košarkaš Nikola Jokić, po svemu sudeći, neće igrati za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Naime, komesar NBA lige Adam Silver ocenio je "malo verovatnim" scenario da sledeća NBA sezona bude na kratko prekinuta tokom trajanja Olimpijskih igara na kojima bi učestovali neke od zvezda najjače košarkaške lige.

Ipak on nije odbacio u potpunosti mogućost da do prekida i dođe.

foto: Dado Đilas

"Razmišljamo o tome. Mislim da je malo verovatno da se u finalu, ako kasno krenemo s početkom sezone, zaustavimo na kratko zbog Olimpijskih igara", izjavio je Silver za NBA TV.

"To ne znači da bismo se zaustavili samo za trajanja OI kada bi igrači nastupali u Tokiju. Oni bi trebalo i da treniraju s reprezentacijom, a onda da se posle Igara odmore", dodao je Silver i time jasno nagovestio kojoj opciji više naginje.

U normalnoj sezoni, kada je šampion NBA lige poznat u junu, igračima ostaje vremena da se pripreme za Igre. Međutim, kovid-19 je uticao i na NBA koja je prekinula sezonu na četiri i po meseca pre nego što je nastavljena u "mehuru" u Orlandu 31. jula. Epilog aktuelne sezone biće poznat najkasnije 13. oktobra.

"Ima toliko neverovatnih igrača od kojih možemo sastaviti vrlo kompetitivnu ekipu. Zabrinut sam zbog nekih drugih reprezentacija čiji igrači igraju u našoj ligi. Njihova odsutnost bi činila veliku razliku za njihove reprezentacije", dodao je Silver.

foto: AP Mike Ehrmann

Olimpijske igre ove godine zbog pandemije korona virusa prebačene su za sledeće leto i trebalo bi se održe od 23. jula do 8. avgusta.

U normalnoj situaciji u kojoj bi NBA šampion bio poznat u junu, igračima bi ostalo dosta vremena za pripremu s reprezentacijom, a Silver je u sredu na konferenciji za novinare objavio da sledeća sezona ne može početi pre januara 2021. godine.

S obzirom na to da NBA sezona traje devet meseci, očito je da će se preklapati sa Olimpijskim igrama u Tokiju.

(Kurir sport, Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...