MAGIČNA NOĆ DŽIMIJA BATLERA As Majamija odigrao jednu od najboljih utakmica u ISTORIJI NBA FINALA i srušio moćne Lejkerse! (VIDEO)
Foto: AP

HIT SMANJIO NA 2:1

MAGIČNA NOĆ DŽIMIJA BATLERA As Majamija odigrao jednu od najboljih utakmica u ISTORIJI NBA FINALA i srušio moćne Lejkerse! (VIDEO)

Košarka -

Nestvarnim tripl-dabl učinkom Batler je predvodio Majami do prvog trijumfa u velikom finalu najjače košarkaške lige na svetu.

Košarkaši Majami hita savladali su ekipu Los Anđeles l.ejkersa sa 115:104 u trećem meču NBA finala. Hit je tako smanjio na 2:1 u seriji i to bez pomoći Dragića i Adebaja koji su povređeni.

Junak velikog trijumfa Vreline bio je fantastični Džimi Batler koji je pružio jednu od najboljih partija u istoriji finala NBA lige.

Batler je meč završio sa tripl-dabl učinkom od 40 poena, 11 skokova i 13 asistencija i sve to uz šut iz igre od 70 odsto!

Tek treći put u istoriji, jedan igrač je u finalu imao 40 poena uz tripl-dabl, pre Batlera to je pošlo za rukom Džeriju Vestu i Lebronu Džejmsu.

Keli Olinik i Tajler Hiro dodali su po 17 poena, 13 je imao Robinson, a 12 Krauder.

Na drugoj strani, Lebron Džejms ubedljivo najbolji sa 25 poena i 8 skokova, ali i 8 izgubljenih lopti. Markif Moris i Kajl Kuzma su pogodili veliki broj otvorenih šuteva i meč završili sa po 19 poena, dok je Entoni Dejvis ubacio 15 poena.

Majami je bio desetkovan i na ovom meču. Trener Erik Spolstra ponovo nije mogao da računa na Gorana Dragića i Adebaja, a da stvar bude još gora na trećem meču se povredio i Kendrik Nan.

Majami je odlično otvorio meč i kontrolisao tempo i rezultat veći deo utakmice. U nekom momentu Hit je imao čak 16 poena prednosti, ali Lejkersi se nisu predavali. Predvođeni sjajnim Lebronom uspeli su na momenat i da povedu u poslednjoj deonici, ali nezaustavljivi Batler nije dozvolio da njegov tim ispusti trijumf. Blistao je u finišu meča, pogađao teške šuteve i uz pomoć Hira i Robinsona doneo veliki trijumf popularnoj "Vrelini".

Još nije poznato da li će Majami moći da računa na Dragića i Adebaja u četvrtoj utakmici, koja je na programu u noći između utorka i srede (03.00).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track