KAD BIH RAZMIŠLJAO I O TOME, POLUDEO BIH: Obradović posle Cibone pričao o koroni
Foto: ABA Liga

zabrinut, ali nije opterećen

KAD BIH RAZMIŠLJAO I O TOME, POLUDEO BIH: Obradović posle Cibone pričao o koroni

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde pobedom su startovali u ABA ligi.

Crveno-beli su u Zagrebu razbili Cibonu (104:66), a strateg kluba s Malog Kalemegdana Saša Obradović mogao je da bude zadovoljan.

– Došli smo u Zagreb posle slabijeg početka sezone u Evroligi i ovo je bila utakmica u kojoj je trebalo da pošaljemo poruku, što sam i rekao igračima pre meča. Bilo je važno da napravimo drugačiji pristup u odnosu na prvu evroligašku utakmicu, kvalitet je došao do izražaja na svim pozicijama u svakom momentu i od prvog minuta pobednik nije dolazio u pitanje – rekao je Obradović posle meča, dodavši da respektuje svakog rivala.

– Cibona je protiv Zadra prikazala solidno izdanje. Znali smo šta treba da radimo, znali smo da se teško nose sa pritiskom i fizikalnošću i to smo odradili na najbolji način.

Zagrebačke novinare zanimalo je da li je Obradović zabrinut zbog situacije s virusom korona oko organizacije putovanja na utakmice.

– Kada bih razmišljao i o tome, pored svih stvari o kojima moram da vodim računa, verovatno bih poludeo. Nažalost, najviše gubi sport. Najvažnije je da se igra, naravno ne po cenu života, ali se nadam da će ljudi to znati da prepoznaju. Ako treba da se igra na neki drugi način, u “mehurima”, ali je izuzetno važno da se ne prestaje kao prošle sezone. Svako bi voleo da ima publiku, zbog toga se i igra, ali ako to ne postoji, model “mehura” se pokazao kao rešenje pod uslovom da je sve obezbeđeno. Videli ste i u Evroligi, posle šest meseci pauze drugačije se igra, drugačiji su poeni, nema lepršavosti koja je bila pre toga.

Zvezdin strateg istakao je da svaka utakmica ima važnost jer daje ili oduzima samopouzdanje.

– Bio je važan način na koji smo igrali, ali to nije način na koji možeš da igraš evroligaške utakmice. Možda možeš da pobediš Cibonu, ali evroligaške utakmice traže više, veću strpljivost koju nismo imali, zboh čega te ekipe kao što su Fener iz svih situacija kažnjavaju. Dobro je da smo pobedili, dobro je da smo to uradili na ovakav način, nadam se da će sada biti bolje. Nekako smo izgoreli u Istanbulu, nadam se da ćemo sada malo pametnije – završio je Saša Obradović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track