BRANKO LAZIĆ PRED BASKONIJU: Biće veoma teška i zahtevna utakmica!
Foto: Starsport

EVROLIGA

BRANKO LAZIĆ PRED BASKONIJU: Biće veoma teška i zahtevna utakmica!

Košarka -

Kapiten koškaša Crvene zvezde Brako Lazić izjavio je da crveno-bele očekuje težak meč drugog kola Evrolige protiv Baskonije.

Ekipa Saše Obradovića u petak dočekuje aktuelnog šampiona Španije, a meč se igra od 19 sati bez prisustva publike igra u hali "Aleksandar Nikolić''.

"Ekipa Baskonije je krenula veoma dobro, dobili su u prvoj utakmici Evrolige. Aktuelni su šampioni Španije i to takmičenje su dobro počeli. Čeka nas izuzetno teška i fizički zahtevna utakmica, s obzirom da igraju agresivnu, brzu i preciznu košarku. Mi ćemo pokušati, nažalost bez naših navijaca koji bi nam mnogo znacili u ovakvom meču, da nametnemo našu igru, da pokušamo da uspostavimo naš ritam i iz kontri tražimo lakše poene'', rekao je Lazić za klupski sajt.

Crveno-beli su u prvom kolu EL poraženi od Fenerbahčea, u prvom zvaničnom meču posle šest i po meseci pauze.

"Bila nam je to prva zvanična utakmica posle zaista duge pauze, dosta igrača je prvi put igralo Evroligu, što se primetilo u nekim delovima meča. Ishitrenim potezima završavali smo neke napade i tražili neka rešenja. Taj meč može da nam posluži za nauk. Verujem da ćemo sve te greške u sledećoj utakmici sa Baskonijom ispraviti. Neke greške će se ponavljati, što je i normalno. Radićemo na tome da smanjujemo broj tih grešaka, da budemo bolji i podižemo formu i igru kako vreme odmiče'', rekao je Lazić i osvrnuo se na ubedljivu pobedu tima na staru ABA lige protiv Cibone.

"Znači nam ta pobeda, bez obzira što nas sada čeka Evroliga. Odigrali smo od početka jako i agresivno tokom čitavog meča i to treba da nam bude model kako dalje'', zaključio je Lazić.

Kurir sport / Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track