GENERALNA SKUPŠTINA FIBA EVROPE: Mnogo pohvala za rad Košarkaškog saveza Srbije
Foto: Košarkaški Savez Srbije

sastanak putem video poziva

GENERALNA SKUPŠTINA FIBA EVROPE: Mnogo pohvala za rad Košarkaškog saveza Srbije

Košarka -

Održana je Generalna Skupština evropskog dela Svetske košarkaške federacije, na kojoj su učestvovali predsednik FIBA Evropa Turgaj Demirel, izvršni direktor FIBA Evropa Kamil Novak, predsednik FIBA Hamane Niang, generalni sekretar FIBA Andreas Zagklis, kao i 108 predstavnika svih federacija i svih sektora FIBA.

Uvodnu reč dao je Turgaj Demirel, koji je predstavio šta je sve urađeno u poslednjih godinu dana. Predsednik FIBA Evropa istakao je da je svet ostao bez dva velikana – Borislava Stankovića i Kobija Brajanta, pa je ovom prilikom održan minut ćutanja. Demirel je izrazio neizmernu zahvalnost za sve što je počasni predsednik KSS Borislav Stanković uradio za evropsku i svetsku košarku.

Izvršni direktor FIBA Evropa Kamil Novak pohvalio je, između ostalog, sjajnu organizaciju Evropskog prvenstva za košarkašice 2019. u Srbiji. On je istakao i veliku profesionalnost Košarkaškog saveza Srbije, koji je u trenutku kada je Kina bila sprečena zbog pandemije Korona virusa, preuzeo organizaciju takmičenja u još jednoj grupi i tako za sedam dana organizovao dva Olimpijska kvalifikaciona turnira na vrhunskom nivou.

Novak je takođe zahvalio KSS što je uzeo učešće u programu zasnovanom na saradnji FIBA i Evropske unije u kome učestvuju Finska, Francuska, Španija, Slovenija i Srbija, i istakao da je za FIBA Evropa važno da Zapadni Balkan bude deo ovako važnog projekta. U ovom programu koji se bavi usavršavanjem trenera i sudija na globalnom nivou našu zemlju predstavljaju trofejni selektor ženske seniorske reprezentacije Srbije Marina Maljković i FIBA sudija Jasmina Juras, dok je projekt menadžer Nataša Kovačević.

– Nakon završetka ove Generalne Skupštine FIBA Evropa svi mi u Košarkaškom savezu Srbije, a i u našoj državi, treba da budemo ponosni na pohvale izrečene od čelnika FIBA Evropa. To je samo još jedna potvrda kvalitetnog rada našeg Saveza na čelu sa predsednikom Predragom Danilovićem – rekao je generalni sekretar KSS Zlatko Bolić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track