PRITISAK SE ISPLATIO Evroliga menja pravio 20:0 zbog korone
Foto: Profimedia

plan b

PRITISAK SE ISPLATIO Evroliga menja pravio 20:0 zbog korone

Košarka -

Korona pravi velike probleme u svim sportskim takmičenjima, posebno u Evroligi

Pravilo je bilo da tim koji ne može da obezbedi osam igrača za odigravanje utakmice gubi meč službenim rezultatom 20:0. Prošla su samo dva kola, a u problem su upali Zenit i Asvel, a i u Evrokupu nije ništa bolja situacija. Tako je veliki broj utakmica registrovan rezultatom 20:0 i sada mnogi dovode u pitanje regularnost ovih takmičenja.

Čelnici Evrolige i Evrokupa ozbiljno razmišljaju da modifikuju član šest i da se umesto upisivanja službenog rezultata utakmice suspenduju i odigraju kada se nađe novi termin.

Do sada je otkazano šest utakmica u oba takmičenja.

U septembru smo očekivali da se susretnemo sa brojnim ograničenjima kada su putovanja u pitanju. Do sada smo svi mi, liga, klubovi, vlade bili sposobni da sve prevaziđemo uspešno. U međuvremenu COVID-19 pozitivni slučajevi razvijali su se kako su se razvijali, ali u svakom slučaju, znali smo da će u jednom trenutku biti potrebno da se iznova procenjuju pravila za svaku moguću situaciju. Moramo da nastavimo da budemo fleksibilni i da nađemo rešenje u saglasju sa klubovima. Svi smo svesni da će ova sezona biti specijala i neobična u svakom smislu i da moramo da se prilagodimo. Bez obzira na zamenu ovog člana nastavićemo da posmatramo sprovođenje zdravstvenog i sigurnosnog protokola kako bi se obezbedilo kolektivna zdravstvena zaštita, kao i zdravlje svakog invidividualca, kao i integritet i regularnost takmičenja - rekao je predsednik Evrolige Đordi Bartomeu.

Kurir sport/SK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track