TEŽAK JE 136 KG, VISOK 201 CM, A IGRA PLEJA KAO CAR Da, i to je moguće! VIDEO
Foto: Instagram/fly_xx33

POMERIO GRANICE

TEŽAK JE 136 KG, VISOK 201 CM, A IGRA PLEJA KAO CAR Da, i to je moguće! VIDEO

Košarka -

Mladi košarkaš srednjoškolskog tima iz Dajtone u Kaliforniji Tajrion Denson, visok 201 centimetar, igra na poziciji plejmejkera i razbija svoje rivale.

Ne bi to bilo ništa čudno, u SAD je mnogo takvih momaka, ali je Bejbi Eskalejd, kako ga inače zovu, zaista nešto specifino. Tajrion igra fenomenalno na poziciji koja zahteva brzinu uprkos činjenici da ima 136 kilograma!

Mnogi su bili skeptični kada je košarkaš iz Orlanda dobio stipendiju i zaigrao za srednju školu Mejnlend. Međutim, nije mu bilo potrebno mnogo vremena ra dokaže da stas uopšte nije važan.

Iako konstitucijom podseća na Šakila O`Nila, Bejbi Eskalejd organizuje napade, dribla i probija prvu liniju odbrane rivala, poentira iz ulaza ili preciznim šutevima. Pa kako?

- Oduvek sam voleo da izlomom čuvara driblingom. Iako su me treneri ranije gurali pod koš zbog moje građe, nisam odustajao od igre na spoljnim pozicijama. Znao sam da imam to u sebi. Samo želim da pokažem ljudima da bez obzira na to kako izgledaš možeš da uradiš šta želiš - rekao je Tajrion za Ormond bič observer.

Trener tima srednje škole Mejnlend zaiteresovao se za ovog momka kada je video snimke na Jutjubu, a neki od njih imali su i po milion pregleda.

- Bio sam oduševljen kada neko sa tom visinom i kilažom može tako brzo da se kreće i ima takav rad nogu, on je poseban. Smatram da može da se odlično uklopi u naš sistem - izjavio je trener Džo Gidens.

Predrag Gajić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track