ČOVIĆEV UDAR NA MIŠKA RAŽNATOVIĆA: Zvezda ima predlog za Skupštinu ABA lige! Posebno zanimljiva tačka 11
Foto: Kurir TV, Starsport©

otvara se novi front

ČOVIĆEV UDAR NA MIŠKA RAŽNATOVIĆA: Zvezda ima predlog za Skupštinu ABA lige! Posebno zanimljiva tačka 11

Košarka -

Košarkaški klub Crvena zvezda je objavila saopštenje povodom poziva da učestvuje na Skuštini svih klubova regionalne ABA lige 3. novembra u Zagrebu.

Crveno-beli su u odgovoru predložili da se sastanak održi putem Zuma, a ne uživo, kako je u pozivu navedeno, zbog pandemije koronavirusa koja u poslednje vreme bukti u regionu, predloženo je da se usvoji dnevni red sa 11 stavki, gde je stavka 11 posebno interesantna, a može se protumačiti kao udarac na Miška Ražnatovića.

foto: Kkcrvenazvezda.rs

Zvezda u odgovoru pod tačkom 11 zahteva sprečavanje sukoba interesa, pa tako navodi da klub kojim posredno ili neposredno upravlja košarkaški menadžer ne može da se takmiči u ABA ligi. Takođe, zahteva se da menadžer ne može u ABA ligi da bude predstavnik i igrača i trenera, kao i da mečevi timova koji imaju igrače i trenere istog menadžera, ne mogu da igraju međusobno u tim utakmicama.

foto: Kkcrvenazvezda.rs
foto: Kkcrvenazvezda.rs
foto: Kkcrvenazvezda.rs
foto: Kkcrvenazvezda.rs

Interesantna je i tačka 10, u kojoj se zahteva da se transparento objavljuju sva novčana sredstva od sponzora i TV prava, kao i da se transakcije u vezi sa angaživanjem igrača i trenera, ili obeštećenja klubova objavljuju javno na sajtu ABA lige.

- KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je dana 20.10.2020. godine dobio poziv na sastanak, (u dopisu navedeno kao Skupština) svih klubova ABA lige jtd, koji bi trebalo da bude održan 03.11.2020. godine u Zagrebu, uz prisustvo predstavnika svih klubova.

U cilju pravilnog i pravovremenog informisanja javnosti, KK Crvena zvezda dostavlja na uvid javnosti dopis i poziv na "sastanak" u Zagrebu, i zvaničan odgovor KK Crvena zvezda sa predloženim dnevnim redom, jedinim mogućim, ukoliko svi mi kao klubovi, vlasnici ove lige želimo da nastavimo da funkcionišemo u skladu sa zakonom i pravom.

KK Crvena zvezda podseća da se za sve navedeno u pozivu Dragana Bokana, bori već mesecima, za dobrobit cele lige, klubova i košarke koja od postojanja i normalnog i zakonskog funkcionisanja ABA lige jtd, može da ima samo korist.

Naš klub će i narednom periodu nastaviti da informiše javnost o dešavanjima u ABA ligi i preventivno delovati na sve pokušaje opstrukcije, dezinformacija i delovanja pojedinaca u korist samo uskih ličnih interesa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track