PAVIĆEVIĆ NA IVICI SUZA: Neki članovi tima se BORE ZA ŽIVOT, a teraju nas da igramo košarku! OVO JE BESMISLENO
Foto: Printskrin

očajan

PAVIĆEVIĆ NA IVICI SUZA: Neki članovi tima se BORE ZA ŽIVOT, a teraju nas da igramo košarku! OVO JE BESMISLENO

Košarka -

Trener Mornara Mihailo Pavićević otvoreno je govorio o teškom momentu u kom se trenutno nalazi njegova ekipa.

Mornar u sredu dočekuje Budućnost u petom kolu Evrokupa, a veliki broj igrača tima iz Bara pozitivan je na virus korona.

Međutim, kako imaju dovoljan broj raspoloživih igrača prinuđeni su da izađu na teren uprkos teškoj situaciji u kojoj se nalaze.

"Moram da kažem da mi je, pre svega iz porodičnih razloga, a ni kao treneru, u ovom trenutku mi nije lako da govorim o košarci. Nažalost, situacija je da ne kažem alarmantna, ali nije dobra uopšte. Kao trener, ne mogu da razmišljam o pripremi utakmice, nego brojim koliko igrača imam na treningu i ko će sledeći biti pozitivan", kaže Pavićević.

Trener ističe da je Budućnost veliki favorit u sredu.

"Teško je nešto reći o utakmici. Budućnost je apsolutni favorit, ima sjajan tim, igraju odlično. Do pre sedam dana i mi smo izgledali odlično i sećate se, bio sam ponosan igrama koje smo pružali, ali viša sila nas je dovela u situaciju u kojoj smo se našli. Ni malo nije lako. Još uvek ne znamo u kom sastavu ćemo nastupiti u sredu. Za sada sigurno bez četvorice glavnih igrača. Nadamo se da će se na tome završiti, da ćemo se vratiti normalnom radu, ali... To 'ali' je veoma naglašeno", ističe trener Mornara.

U svom izuzetno emotivnom obraćanju Pavićević se zapitao zbog čega se uopšte trenutno igra košarka.

"Iskreno da vam kažem, sve ovo pomalo gubi smisao. Jer, pitanje je za šta se igra. Za publiku se ne igra, jer je nema. Što se sporta tiča i to ponestaje. Bojim se da će na kraju najbolja ekipa biti ona koja bude imala sreće sa koronavirusom. Ko bude zdraviji, može da računa na uspeh. Ovo nije kritika, svi smo želeli ovo i svi smo u istoj situaciji. Ali, kada se sretnete sa ovom situacijom u kojoj se neki članovi bore za život, svaka priča o košarci je besmislena", zaključuje trener crnogorskog tima.

Podsetimo, meč Mornar - Budućnost na programu je u sredu od 19 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track