DEJAN BODIROGA PRISUSTVOVAO SAHRANI AMFILOHIJA: Slavni košarkaš odao poslednju počast mitropolitu crnogorsko-primorskom (VIDEO)
Foto: Pritnscreen

ZBOGOM ĐEDO

DEJAN BODIROGA PRISUSTVOVAO SAHRANI AMFILOHIJA: Slavni košarkaš odao poslednju počast mitropolitu crnogorsko-primorskom (VIDEO)

Košarka -

Legendarni srpski košarkaš Dejan Bodiroga prisustvuje sahrani mitropolita Amfilohija u Podgorici.

Nekadašnji kapiten reprezentacije i jedan od najtrofejnijih košarkaša u istoriji u društvu prijatelja došao je da oda poslednju počast mitropolitu crnogorsko-primorskom.

Bodiroga je poznat kao veliki vernik, kao i po velikom broju humanitarnih akcija.

Ispraćaj na večni počinak mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija možete pratiti UŽIVO NA SAJTU KURIRA.

Ranije danas, patrijarh srpski Irinej je služio liturgiju u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, gde će danas biti sahranjen mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici prisutno je više hiljada građana, a među njima i slavni košarkaš Dejan Bodiroga.

Episkop bački Irinej rekao je da je Amfilohijeva životna deviza bila "Sve za Hrista, a Hrista nizašta".

On je kazao da ovako govoreći o mitropolitu ne želi da stvara kult ličnosti, niti je Amfilohije tome težio.

Najavljeno je da će sahrani prisustovati delegacija Vlade Srbije i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine (BIH) Milorad Dodik.

Zbog smrti mitropolita Amfilohija dan žalosti danas je proglašen u šest opština - Tivtu, Kotoru, Herceg Novom, Budvi, Beranama i Plužinama, ali ne i u celoj državi, što je od odlazeće Vlade tražio mandatar Zdravko Krivokapić.

Amfilohije je preminuo u petak, 30. oktobra 2020. godine.

(Kurir sport, IN4S)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track