Najnovije vesti

SVI PROBLEMI KRENULI SU OD ZVEZDE! Mijailović OŠTAR: ABA liga je SILOVANA od strane jednog ČOVEKA!
Foto: @starsport

aktuelne teme

SVI PROBLEMI KRENULI SU OD ZVEZDE! Mijailović OŠTAR: ABA liga je SILOVANA od strane jednog ČOVEKA!

Košarka
15:34h

Košarkaški klub Partizan predstavio je javnosti novog trenera Sašu Filipovskog, a predsednik kluba Ostoja Mijailović je tu priliku iskoristio da prozbori i o situaciji u regionalnoj ABA ligi.

"Košarka u celoj Evropi se nalazi u teškoj situaciji. Sponzora je sve manje, nema navijača, nema prihoda od karata... Mnogo je teško funkcionisati. ABA liga se nalazi u još težoj situaciji, pre svega što je pokrenut sudski spor prema ABA ligi od strane Crvene zvezde. Lavina svega počela je od tužbe Crvene zvezde. Ponovo se nalazimo u blokadi računa, tačnije gašenja. ABA liga je u nezavidnoj situaciji jer račun nije aktivan i ne može da se funkcioniše s njim. Menadžment ABA radi na pronalaženju rešenja, a vi treba da znate odakle dolaze ti problemi", započinje Mijailović i nastavlja:

"Sa jedne strane je velika većina klubova donela odluku da se ABA liga kao društvo transformiše u DOO, gde su potrebni svi potpisi članova društva. Tim potezom ćemo prevazići sve probleme u organizaciji i gde ćemo u novom društvenom ugovoru uneti sve što treba da se unese da bi ABA liga bila zaštićena. Da ne bismo imali situaciju kao u prethodnoj sezoni da ABA bude silovana od strane jednog čoveka koji je vlasnik dva kluba, da ne možemo da se takmičemo. Neko ko se predstavlja kao borav za pravdu, ili zajednički interes, a iza svega se kriju lični interesi njega i njegove porodice gde pokušava da tasta od svoga sina postavi na mesto predsednika ABA Lige.

Mislim da je to nemoralan čin i velika većina se izjasnila da ne treba da idemo u tom pravcu. Mislim da je rešenje da se društveno transformiše u DOO. Kao što smo i do sada nalizili rešenje, naći ćemo i sada. Celokupna evropska košarkaša se nalazi u velikom problemu, a ABA liga u još većem.", rekao je Mijailović.

Kurir sport 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...