KSS UPUTIO POMOĆ KOŠARKAŠICAMA IZ KOSOVSKE MITROVICE: ŽKK Trepča posle 10 godina obnovio rad
Foto: kosarka24.rs

BRAVO!

KSS UPUTIO POMOĆ KOŠARKAŠICAMA IZ KOSOVSKE MITROVICE: ŽKK Trepča posle 10 godina obnovio rad

Košarka -

Posle 10 godina ponovo je počeo sa radom Ženski košarkaški klub "Trepča" iz Kosovske Mitrovice.

Grad je napokon posle 20 godina dočekao novu sportsku halu i za samo godinu dana broj klubova se drastično povećao. Samim tim i ŽKK "Trepča" je oživeo i već vredno treniraju pod budnim okom trenera Saše Trpkovića i Lucije Stanišić.

foto: kosarka24.rs

Kako je obećano tako je i učinjeno, pošto je stigla pomoć iz Košarkaškog saveza Srbije. Iz "ŽKK Trepča" izražavaju žaljenje što je prvobitni dogovor da će grad i klub posetiti potpredsednik KSS za žensku košarku Ana Joković i sa svojim saradnicima organizovati kontrolno-edukativni trenig za košarkašice sa prostora AP KiM nažalost je propao zbog kovid pandemije i odložen je za neke bolje dane.

foto: kosarka24.rs

Košarkašku opremu u vidu košarkaških lopti, dresova i šorceva i majica klubu je uručio ispred KSS-a generalni sekretar Košarkaškog saveza Kosova i Metohije Bojan Jakšić.

foto: kosarka24.rs

-Zahvalio bih se Ani Joković na održanoj reči jer je upravo ona bila inicijator da se ŽKK "Trepča" ponovo vrati meću žive. ŽKK "Trepča" je klub koji ima tradiciju i siguran sam da će uspesi kluba brzo doći. Na treninzima je sve veći broj devojčica koje žele da se bave košarkom jer je Srbija zemlja košarke a Kosovo je srce Srbije. Zato će i dresovi sa nazivom SRBIJA koje će od sledeće godine ponosno nositi ove košarkašice biti veliki motiv za njih a i za sve nas koji smo uz njih.

foto: kosarka24.rs

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track