LEJKERSI STVARAJU NAJMOĆNIJI TIM SVIH VREMENA: Lebron i Dejvis će smanjiti svoje ugovore kako bi grčka zver stigla u Los Anđeles!
Foto: AP

Nova dinastija na pomolu

LEJKERSI STVARAJU NAJMOĆNIJI TIM SVIH VREMENA: Lebron i Dejvis će smanjiti svoje ugovore kako bi grčka zver stigla u Los Anđeles!

Košarka -

Aktuelni šampioni NBA lige Los Anđeles Lejkersi žele da stvore novu dinastiju, a u tom naumu su se okrenuli dovođenu Janisa Adetokunba.

Grk je dvostuki uzastopni MVP NBA lige pa je sasvim razumljiva želja Lejkersa.

Kako bi uspeli u svom naumu, a prema pisanju novinara Brajana Vindhorsta, koji je blizak aktuelnom šampionu, dve najveće zvezde tima Lebron Džejms i Entoni Dejvis bi morali da potpišu znatno manje ugovore.

Dejvis je izašao iz trenutnog ugovora i odlučio je da postane slobodan igrač. Uradio je to kako bi razmotri novu ponudu Lejkersa, ali i plan za budućnost.

Milvoki Baksi u međuvremenu nude Janisu ugovor na šest godina od preko 250 miliona dolara, a ako mu ponude najveći mogući ugovor i on ne potpiše, postaće naredne sezone slobodan igrač.

U tom slučaju bi Dejvis potpisao sa Lejkersima ugovor na godinu dana uz mogućnost produžetnja na još godinu dana.

Lebron Džejms bi narende godine izašao iz maksimalnog ugovora jer ima tu opciju kojom bi znatno smanjio platu kao i Dejvis.

Na taj način bi dve zvezde Los Anđeles Lejkersa oslobodile budžet za Adetokunba, pa bi po mnogima to bio najjači tim svih vremena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track