SRPSKA KOŠARKAŠICA TATJANA ŽIVANOVIĆ OKAČILA DRES I SELA U DIREKTORSKU FOTELJU: Ma kakvi Španci, Srbi su frajeri!
Foto: Privatna Arhiva

SRPSKA KOŠARKAŠICA TATJANA ŽIVANOVIĆ OKAČILA DRES I SELA U DIREKTORSKU FOTELJU: Ma kakvi Španci, Srbi su frajeri!

Košarka -

Tatjana Tanja Živanović (30), jedna od naših najatraktivnijih košarkašica, koja je doskora bila kapiten ŽKK Kraljevo, okačila je svoj dres 77 i prekrstila duge noge u direktorskoj fotelji tog kluba. „Lavica iz Kraljeva“, kako su je prozvali, za „Alo!“ kaže da je osvojila sve što je trebalo, a da će sada kao sportski direktor nastaviti da vodi klub u rodnom gradu.

Posle operacije skočnog zgloba se posvetila poslu direktora, a za naš list sumira uspehe u karijeri. Karijeru je krunisala brojnim uspesima, između ostalog i zlatnom medaljom sa Evropskog prvenstva 2007. za igračice do 18 godina.

- To mi je najveći uspeh, ali mi je najdraži ovogodišnja dupla kruna u gradu u kojem sam rođena. Meč koji ću sigurno pamtiti jeste polufinale Kupa Srbije, kada smo protiv Radivoja Koraća iz Beograda gubile sa osam razlike dva minuta pred kraj. Tom pobedom smo ispisale istoriju - kaže Tanja.

foto: Privatna Arhiva

Osvojila brojne medalje u zemlji i svetu, Tatjana Živanović je billa kapiten KK Kraljevo, Foto: Privatni album Igrala je i u Španiji i na Kipru, a na pitanje koji muškarci su joj više prijali, bez razmišljanja je odgovorila:

- Ma kakvi Španci i Kiprani, Srbi su najbolji frajeri! Visoka sam 190 centimetara, a te nacije su nešto niže, tako da nisam ni mogla da ih posmatram kao idealne muškarce - jasno je poručila Tanja.

foto: Privatna Arhiva

Napominje da joj je idol Sonja Vasić, najbolja srpska košarkašica. Kaže da je na listi igračica iza nje deset praznih mesta.

- Zaista je doktor svog zanata. Što se tiče kolega, neprevaziđen je Nikola Jokić. Kad je reč o strancima, uživam da gledam igre Kevina Durenta.

Kraljevčanke u timu opet imaju Amerikanku - Davion Vingejt, kojoj su tradicionalno dale srpsko ime. Prekrstile su je u Ljilju.

- U timu su već bile dve Amerikanke, koje su devojke iz Kraljeva prihvatile kao najrođenije. Zanimljivo je što svakoj devojci iz SAD dajemo srpska imena, one se odazivaju i tako se ponosno predstavljaju. Ove godine smo imale Mirjanu (Šakila Hil), koja je inače jedna od najboljih igračica koje su ikada igrale u Srbiji, i Viki (Kimberli Luis). Uglavnom razgovaramo na engleskom, ali i one posle nekog vremena nauče srpski. Kraljevo je košarkaški grad, tako da su uvek dobrodošle, rado su primljene svuda, što im je čudno na početku, ali kasnije im ta pažnja prija - priča naša sagovornica.

foto: Privatna Arhiva

Tatjana ne krije da voli da ukrašava svoje telo.

- Obožavam tetovaže! Imam ih devet i planiram još dve-tri, a onda ću da stanem. Bivši trener me je zvao „Politikin zabavnik“ zbog toga. Na nozi mi je istetoviran lav, moj horoskopski znak - ispričala je lepa Kraljevčanka i zaključuje:

- Kad god budem imala priliku da gledam svoj klub, videćete me na tribinama - sa osmehom kaže Tatjana.

(Kurir.rs / Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track