DUVAJ, TRČI, IGRAJ, SKAČI: NBA liga dozvolila košarkašima da puše marihuanu. Igra pod obručima NIKAD VIŠE NEĆE BITI ISTA
Foto: Uprava Carina Srbije

šou

DUVAJ, TRČI, IGRAJ, SKAČI: NBA liga dozvolila košarkašima da puše marihuanu. Igra pod obručima NIKAD VIŠE NEĆE BITI ISTA

Košarka -

Čelnici NBA lige doneli su odluku koja komotno može da se svrsta ujednu od najvećih svih vremena kada se radi o najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Iako ugovor lige i Udruženja igrača važi do skraja sezone 2023/24, a u njemu stoji da je marihauna zabranjena supstanca, testovi na prisustvo ove travke ubuduće se neće sporovoditi!

foto: AP

Dosad su igrači mogli dva puta da budu pozitivni na testu, ali bi im treći takav nalaz doneo suspenziju od pet utakmica. To je sada prošlost, a u obrazloženju odluke stoji da je sve zasnovano na pravilima sigurnosti u okolnostima pandemije i za cilj ima smanjivanje broja direktnih kontakata osbolja iz antidoping sistema i košarkaša.

foto: Profimedia

Da li je odluka dobra ili ne pokazaće vreme, ali ne sumnjamo da ćemo u narednom periodu gledati neku drugačiju košarku na NBA parketima, a ko zna možda bude i mnogo zabave i smeha.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track