ZLOČIN KOJI JE POTRESAO CELU BIH Zastrašujući detalj iz života slavnog košarkaša Bosne: Izbo MAJKU pa probao da se ubije u zatvoru
Foto: Printscreen

JEZIVO

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO CELU BIH Zastrašujući detalj iz života slavnog košarkaša Bosne: Izbo MAJKU pa probao da se ubije u zatvoru

Košarka -

Regionalnu javnost potresla je vest o smrti Armina Isakovića, nekadašnjeg košarkaša Bosne i člana šampionske generacije ovog kluba.

Isaković je bio član generacije koja je 1999. godine osvojila titulu. Međutim, javnost u BIH ga je najviše upamtila, ne po stortskim uspesima, već po stupcima u crnoj hronici. Godinama se član šampionske generacije Bosne borio sa karcinomom nakon što se resocijalizovan vratio u društvo.

Važio je za talenta, ali nikada nije ispunio očekivanja već je šokirao čitavu javnost.

Prema tome šta je utvrdilo Veće Kantonalnog suda Sarajevo, u stanu u ulici Hadži-Idrizovoj broj 4, opština Centar, nakon kraće verbalne prepirke s majkom Fatimom Isaković, uzeo kuhinjski nož i u stanju neuračunljivosti zadao joj više ubodnih rana u grudni koš i vrat.

Posle hapšenja je Isaković mirno razgovarao sa istražiteljima i za razlog ubistva naveo kako je žrtva "nosila njegovo prezime". U policijskoj ćeliji je pokušao samoubistvo bešenjem čaršavom u čemu ga je sprečio policajac. Nakon presude je predat na staranje Centru za socijalni rad koji se brinuo o njegovom lečenju, a nakon presude je upućen u Psihijatrijsku kliniku gde se lečio, da bi potom bio pušten na kućno lečenje i vraćen u normalne tokove društva.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track