NOVI DEBAKL KOKOŠKOVA: Žalgiris UNIŠTIO Fenerbahče!  Zvezda izmorila Albu! (VIDEO)
Foto: EPA-EFE

EVROLIGA

NOVI DEBAKL KOKOŠKOVA: Žalgiris UNIŠTIO Fenerbahče! Zvezda izmorila Albu! (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Panatinaikosa pobedili su večeras u Atini ekipu Albe iz Berlina sa 92:69 (25:18, 14:14, 27:20, 26:17 ), u utakmici 15. kola Evrolige.

Najbolji učinak u pobedničkoj ekipi imao je Janis Papapetru sa 22 poena, četiri asistencije i četiri skoka, srpski košarkaš Nemanja Nedović postigao je 13 poena, dok je Hauard Sent-Ros postigao takodje 13 poena uz četiri asistencije.

U ekipi iz Berlina najefikasniji je bio Najls Gifaj sa 13 poena i tri skoka, Luk Sikma je dodao 11 poena i pet skokova, a Pejton Siva takodje 11 poena uz šest asistencija i tri skoka.

Alba ima učinak od šest pobeda i osam poraza, a Panatinaikos ima skor od pet pobeda i devet poraza.

U sledećem kolu Panatinaikos gostuje u Tel Avivu ekipi Makabija, dok Alba gostuje Realu u Madridu.

Žalgiris je večeras na svom terenu pobedio ekipu Fenerbahčea sa 99:62 (24:7, 27:24, 30:16, 18:15).

Najefikasniji u litvanskoj ekipi bio je Avgustin Rubit sa 18 poena i šest skokova, Marijus Grigonis je dodao 12 poena i sedam asistencija, a tri igrača postigli su po 11 poena, Najdžel Hajs, Arturas Milaknis i Martinas Geben.

U turskoj ekipi koju sa klupe vodi srpski selektor Igor Kokoškov, najbolji učinak imao je Nando de Kolo sa 14 poena, šest skokova i tri asistencije, Džarel Edi je dodao 12 poena, dok je Dejšon Pjer postigao 10 poena uz tri skoka.

Ovo je Žalgirisu bila osma pobeda u Evroligi uz sedam poraza i trenutno se nalazi na osmom mestu, a ekipa Fenerbahčea ima učinak od pet pobeda i 10 poraza na 14. mestu Evrolige.

Žalgiris u sledećem kolu dočekuje Bajern, a Fenerbahče ekipu Olimpijakosa.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track