BRUKA PARTIZANA U NOVOM MESTU: Anemični crno-beli se izblamirali protiv slovenačke Krke! VIDEO
Foto: ABA Liga

ABA liga

BRUKA PARTIZANA U NOVOM MESTU: Anemični crno-beli se izblamirali protiv slovenačke Krke! VIDEO

Košarka -

Košarkaši Partizana doživeli su težak poraz u 11. kolu regionale ABA lige, u Novom Mestu pobedila ih je Krka (69:50).

Kako je tim trenera Filipovskog, koji sada ima pet pobeda i šest poraza, kao i Krka, igrao, najbolje će ilustrovati podatak, da je poveo samo u prvom minutu, kada je posle koša Jankovića bilo 2:1. Od tog trenutka Krka je konstantno vodila.

Slovenački tim je u prvom poluvremenu pogodio čak devet trojki, uspeo je da zatvori prilaze košu, a Partizan nije pronašao šut. To može da potkrepi podatak, da je prvu trojku na meču pogodio posle 16 promašaja. U 27. minutu precizan je bio Gordić.

Utakmica je, reklo bi se, rešena nešto ranije. Partizan je posle 24:39 na poluvremenu našao neku energiju i na krilima Mekintajera prišao na minus 11. ali je Kodi tada u kontri peomašio polaganje i srušio sve snove o preokretu.

Amerikanac Kemfor sa 16 poena bio je najefikasniji u ekipi Krke, Rok Stipčević ga je pratio sa 13.

U Partizanu jedini sa dvocigrenim učinkom Miler-Mekintajer sa 12 poena.

Četvrta četvrtina

40. minut 50:69- Kraj utakmice

37. minut 42:59 - Zagorac vezuje šest poena, ali to sad malo vredi

33. minut 56:34 - Krka povećava prednost, utisak je da Partizan samo čudo može da spasi novog poraza

Četvrta četvrtina

30. minut 32:52 - Partizan ima najveći zaostatak od početka meča, na sve to Tomas je dobio tehničku

27. minut 32:47 - Gordić pogađa prvu trojku za Partizan

25. minut 29:45 - Serija dobrih poteza Milera Mekintajera, ali onda dve trojke Barića

23. minut 26:39 - Posle dva minuta igre Partizan je pogodio i to prvi šut van reketa

Treća četvrtina

20. minut 23:39 - Krka je pogodila devet, a Partizan nijednu trojku i apsolutno nadigrala Partizan, koji se loše snalazi na odbranu, koja je uska u reketu i sprečava prodor

17. minut 18:35 - Partizanov napad je očajan! Bez plana, ideje, individualne akcije

14. minut 16:28 - Odbrana Partizaa je nešto kvalitetnija, poeni u napadu i dalje dolaze samo od centara

12. minut 12:28 - Tomas prekida post Partizana

11. minut 10:25 - Šesta trojka Krke

Druga četvrtina

10. minut 10:22 - Malo šta valja u igri Partizana u prvih deset minuta. Napad ne postoji, slabo reaguje na pun reket Krke,a odbrana od tri poena nije adekvatna

7. minut 8:18 - Peta trojka Krke

7. minut 8:15 - Partizan teško dolazi do poena, uglavnom to rade centri

4. minut 12:4 - Kemfor je ubacio već tri trojke

2. minut 2:4 - Krka pogađa prvu trojku na meču

Prva četvrtina

Crno-beli su trenutno peti na tabeli regionalnog takmičenja sa pet pobeda i isto toliko poraza, dok je Krka osma sa skorom 4/6

Trener košarkaša Partizana Sašo Filipovski rekao je da je Krka neugodan protivnik i da će njegova ekipa u predstojećem meču ABA lige morati izgubljene lopte da svede na minimum i da igra timski i pametno.

"Krka je neugodan protivnik zato što postavljaju igru dosta riskantno... Moramo da odigramo sa viskom koncentracijom, pogotovo moramo da držimo odbranu i skok u visokom ritmu, da koristimo naše prednosti. U napadu smo u poslednjoj utakmici imali 17 izgubljenih lopti, tako da to moramo da svedemo na minimum i da igramo timski i pametno", rekao je Filipovski za Partizan TV. .

Ekipa Partizana je ove nedelje saznala i protivnike u Top 16 fazi Evrokupa - to su Lokomotiva Kuban, Trento i Metropoliten iz Pariza.

"Borili smo za viša mesta, nije nam uspelo i završili smo na toj četvrtoj poziciji. Zadovoljan sam što smo se kvalifikovali, u odnosu na situaciju. Ako želiš biti najbolji, moraš se boriti sa najboljima", rekao je Filipovski.

On je naveo da će svaka od šest utakmica biti važna, a i, kako je dodao, nada se da će se i sreća okrenuti.

"Igramo šest utakmica i svaka je važna, svaki protivnik je jak, svaki je poseban, imaju svoj sistem igre. Daćemo sve od sebe. Ići ćemo ponovo korak po korak. Nadam se da će i sreća da se okrene, pa da mi dobijamo utakmice za poen", rekao je trener Partizana.

Košarkaš Partizana Nikola Janković istakao da njegovom timu neće biti nimalo lako protiv Krke, ali i da imaju plan kako da odigraju dobru utakmicu i zabeleže novu pobedu. Meč 11. kola ABA lige između košarkaša Krke i Partizana igra se u subotu od 17 sati u Novom Mestu.

Košarkaš Partizana Nikola Janković je naveo da su utakmice sa Krkom uvek specifične a naročito kada se igra na njihovom terenu.

"Utakmice protiv Krke u Novom Mestu su uvek specifične. Kako zbog same dvorane, tako i zbog načina na koji Krka igra. Imaju dve pobede u nizu, pre toga su izgubili od Mege sa svega jednim poenom razlike i evidentno je da se nalaze u dobroj formi", rekao je Janković za klupski sajt.

"Neće biti nimalo lako, ali mi imamo plan kako da protiv njih odigramo dobru utakmicu i zabeležimo pobedu. Ostaje nam da taj plan sprovedemo u delo", istakao je Janković.

Trener košarkaša Krke Vladimir Anzulović rekao je da je Partizan favorit, ali da će njegov tim dati sve od sebe u predstojećem meču ABA lige.

"Partizan je favorit ne samo na utakmici, već i u celoj ligi. Dolaskom Saše Filipovskog podigli su nivo igre. Bez obzira na to što će nam ovo biti šesti meč u 13 dana, trudićemo se da damo sve od sebe, jer je igranje protiv Partizana izazov za svakog našeg igrača", rekao je Anzulović.

"Igraćemo treću utakmicu ove nedelje... Partizan je veoma dobar protivnik, tako da nam motivacija i želja za pobedom ne smeju nedostajati. Verujem da ćemo se pripremiti za meč najbolje što možemo, da ćemo se boriti sa njima do poslednjeg trenutka i tako dobiti šansu za pobedu", rekao je košarkaš Krke Adin Vrabac.

Meč 11. kola ABA lige između košarkaša Krke i Partizana igra se od 17 sati u Novom Mestu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track