RADONJIĆ O ŠANSAMA ZA TOP 8 EVROLIGE: Nije realno, ali realnost nije opcija!
Foto: ABA Liga

posle upoznavanja sa timom

RADONJIĆ O ŠANSAMA ZA TOP 8 EVROLIGE: Nije realno, ali realnost nije opcija!

Košarka -

Dejan Radonjić se vratio na mesto trenera košarkaša Crvene zvezde, a posle dve utakmice, kaže da ga čeka mnogo posla i da priča o plasmanu u TOP 8 Evrolige nije realna, ali da nema odustajanja.

- Posle svega nekoliko treninga i dve utakmice, evodentno je da će mi biti potrebno mnogo vremena da stvari dovedem do nivoa kojim ću biti zadovoljan. Moramo da se naoružamo strpljenjem, da provedemo u sali što više vremena i da pakleno radimo. Ali, na to sam spreman. Svaki konačni cilj se sastoji od niza malih - rekao je Radonjić.

On je apelovao na igrače da učine sve da se što pre adaptiraju na njegovu trenersku filozofiju.

- U malom manevarskom prostoru, potrebno je da igrači koliko je to moguće prihvate moj način razmišljanja, s obzirom da sam došao na formiran tim, moraću da napravim određene adaptacije, što je sasvim normalno. A, onda ćemo vremenom pokušati da što pre dostignemo željeni nivo - dodao je Radonjić, koji kaže da je dobra stvar što ima igrača koje poznaje.

- To može da pomogne, ali nemam magični štapić. Moraćemo mnogo da radimo da bismo bili dovoljno dobri.

Dejan Radonjić
foto: KK Crvena Zvezda

Teško da će crveno-beli ostvariti cilj da budu među osam najboljih u elitnom takmičenju, mada Radonjić ne odustaje.

- Imamo veliki zaostatak, igra se još 17 mečeva, ali treba treba biti realan. Ta realnost naravno ne sme ništa da promeni u našem pristupu. Svaki meč idemo maksimalno ozbiljno i sa željom da pobeđujemo i rastemo. Da bi nešto ostvario u to moraš da veruješ. Ipak, pririotet je dovesti ekipu do nivoa da osvoji ABA ligu - zaključio je strateg Crvene zvezde. Kurir sport / Sportski žurnal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track