PARTIZAN JE U INDUKOVANOJ KOMI, ALI... Evo šta Vujošević misli o katastrofalnoj sezoni crno-belih!
Foto: Zorana Jevtić

ISKRENO

PARTIZAN JE U INDUKOVANOJ KOMI, ALI... Evo šta Vujošević misli o katastrofalnoj sezoni crno-belih!

Košarka -

Legendarnom treneru Partizana Dušku Vujoševiću, koji je s crno-belima osvojio 12 titula, teško pada period u kojem je klub spao na to da će verovatno ostati bez plej-ofa ABA lige.

Međutim, trofejni stručnjak je uveren da će Partizan preživeti rezultatsku krizu.

- Preživeti hoće, ali već je doveden u stanje indukovane kome. Ali hoće, preživeće. Partizan je veliki. Nijedan pojedinac ne može da ugasi taj klub. Preživeće, preživeće. Neka neprijatelji Partizana pogledaju "Rat zvezda", epizodu "Imperija uzvraća udarac" - rekao je Vujošević za Reflektor.

KK Partizan
foto: Starsport©

Upitan da li bi neko iz aktuelnog sastava crno-belih imao mesta u njegov timu, odgovorio je:

- Kako ne, tu su pre svega Trifunović, Zagorac, Jaramaz i Mozli. Naravno, morali bi da koriguju ponašanje i odnos prema radu, ali po potencijalu bi svakako imali mesta u nekoj mojoj ekipi.

Vujošević je uvek pažljivo birao strance, a pored igračkih kvaliteta, važnije su bili oni ljudski. Govorio je i o omiljenim inostranim košarkašima.

Blejk Step
foto: Starsport©

- Prvi je Blejk Step, koji je radio sve što je bilo potrebno timu, igrao na poziciji i jedan i dva, sedeo na klupi bez pogovora, a nekad igrao i povređen. Drugi je Lorens Roberts iz one generacije koja je igrala F4 Evrolige. Igrače koji su dolazili kod nas kao klinci od 16-17 godina i koji su učili srpski jezik, istinski zavoleli Partizan, trpeli neredovna primanja i druge probleme ne smatram strancima. Bertans, Veseli, Vesterman, Lovernj ili Dalo su deca Partizana, njih najviše volim, ali oni nisu stranci - zaključio je on.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track