Najnovije vesti

MORAMO DA NAUČIMO: NBA odaje počast životu i nasleđu Martina Lutera Kinga
Foto: NBA

MORAMO DA NAUČIMO: NBA odaje počast životu i nasleđu Martina Lutera Kinga

Košarka

NBA porodica pokreće akciju širom Lige kojom ukazuje počasti životu i nasleđu dr Martina Lutera Kinga mlađeg. Liga, timovi, treneri, sadašnji i bivši igrači uključiće se u nacionalni dijalog o rasnoj ravnopravnosti na NBA platformama i podstaći kolektivnu akciju u zajednicama širom SAD. U ponedeljak, 18. januara.

NBA je predstavila novi spot „Moramo da naučimo“, koji ohrabruje sve da proslave život dr Martina Lutera Kinga nastavljajući njegovo nasleđe. Uz zvučne zapise iz govora dr Kinga „Moramo da naučimo da živimo zajedno“ i instrumental iz numere „Harder than you think“ grupe Public Enemy, spot prikazuje fotografije i video zapise sa mirnih protesta Pokreta za građanska prava, koji se prožimaju sa snimcima NBA igrača, trenera i lidera dok demonstriraju u svojim zajednicama zbog socijalne nepravde tokom protekle godine. Reči iz govora dr Kinga ilustrovane su kroz prizore ljudi različitog porekla koji se okupljaju na košarkaškom terenu:

Više od svega moramo naučiti da volimo Jer smo svi povezani Moramo da delujemo odmah Mi smo u Americi i moramo da naučimo kako da živimo zajedno Ne idemo nikuda Moramo da naučimo kako da volimo.

U spotu “We Must Learn” učestvuju brojni članovi NBA porodice, među kojima Džejlen Braun iz Boston Seltiksa, Mark Kjuban i Luka Dončić iz Dalas Maveriksa, Džamal Marej iz Denver Nagetsa, Lebron Džejms iz Los Angeles Lejkersa , Janis Adetokumbo iz Milvoki Baksa, Lonzo Bol i Zajon Viliamson iz Nju Orlins Pelikansa, Vivek Ranadive iz Sakramento Kingsa, Greg Popovič iz San Antonio Sparsa i Bredli Bil iz Vošington Vizardsa.

NBA timovi koji igraju od 14. do 18. januara nosiće posebno osmišljene Nike MLK majice za zagrevanje, dizajnirane u saradnji sa Asocijacijom NBA igrača (NBPA), MLK fondacijom i Martinom Luter Kingom III. Na prednjoj strani majice su reči iz Kingovog slavnog govora „Imam san“ izgovorene tokom marša u Vašingtonu 28. avgusta 1963: „SADA JE VREME DA PRAVDU UČINIMO STVARNOM ZA SVE“, dok na poleđini stoji „ HONOR KING “ sa potpisom dr Kinga. Obe poruke su odštampane fontom izvedenim iz natpisa nošenih tokom memorijalnog marša posle ubistva dr Kinga 8. aprila 1968.

Svih 30 NBA timova odaće počast borbi doktora Kinga za pravdu i razmotriće istoriju i uticaj nejednakosti u Americi. Posetite NBA.com/MLK za dodatne informacije o proslavama , akcijama, uslugama i razgovorima u organizaciji timova i Lige.

Kurir sport 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...