SRPSKI ČILAVERT! Marko Dmitrović posle prvog gola u karijeri: Od sada ja preuzimam odgovornost!
Foto: Profimedia

SRPSKI ČILAVERT! Marko Dmitrović posle prvog gola u karijeri: Od sada ja preuzimam odgovornost!

Košarka -

Golman Eibara Marko Dmitrović postigao je sa penala jedini pogodak u jučerašnjem porazu svoje ekipe od Atletiko Madrida u domaćem prvnstvu.

Dmitrović kaže da je ovo njegov prvenac, ali samo u seniorskoj konkurenciji.

- Ovo mi je prvenac, ali samo u seniorskoj konkurenciji. Kao mlađi sam u Subotici izbovodio slobodne udarce i penale. U lokalnom klubu. Bio sam uspešan - rekao je Dmitrović za B92.

On dodaje da je šutiranje penala bio isključivo trenerov izbor, ali da će od sada on da preuzme odgovornost

-To je odluka trenera (Mendilibar prim. aut). Saigrači su promašili poslednja dva ili tri penala, pa mu je prekipelo i odabrao je mene. Nije to odjednom, već godinu dana mi govori da bi ja trebalo da izvodim penale, koje vežbam posle treninga. Rekao mi je 'Ubedljivo najbolje šutiraš penale' i sada ću da preuzmem odgovornost. Lep je osećaj dati gol iz penala, ali je ostao gorak ukus zbog rezultata - ističe Dmitrović.

Marko Dmitrović
foto: EPA

Dmitrović je zatim rekao da su ga u mladosti upoređivali sa legendarnim golmanom Čilavertom koji bio vrstan izvođač penala i slobodnih udaraca.

- Baš su me kao mlađeg upoređivali sa Čilavertom. Naravno, s njim je nemoguće porediti se, kakve je samo evrogolove davao... Nisam ni zamišljao da bih mogao ja da izvodim penale jer smo mi golmani tu da branimo. Ipak, u Španiji se puno radi na posedu, igri loptom i trener je vodio da mogu - kaže naš čuvar mreže.

Kurir sport / B92

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track