ZVEZDA PUTUJE U BAR Radonjić: Moraćemo da odigramo na visokom nivou protiv Mornara
Foto: Euroleague.net

ABA LIGA

ZVEZDA PUTUJE U BAR Radonjić: Moraćemo da odigramo na visokom nivou protiv Mornara

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da će njegova ekipa u predstojećem meču protiv Mornara morati da odigra na visokom nivou.

"Mornar igra sjajno ove sezone i ambicije i ciljeve koje su najavljivali, imaju svoje uporište na terenu. Mornar ima odlične rezultate i u ABA ligi i u Evrokupu, inače izvanredan sastav dodatno je pojačan Nemanjom Gordićem koji predstavlja ozbiljan kvalitet više za taj tim", rekao je Radonjić za klupski sajt.

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u Bar gde ih u nedelju očekuje derbi meč 16. kola sa ekipom Mornara.

Barani trenutno, nakon 14 odigranih utakmica, imaju skor 12/2, dok crveno-beli imaju skor 10/2.

"Očekuje nas težak meč bez ikakve dileme. Moraćemo da odigramo na vrlo visokom nivou i da odgovorimo i energijom i na svaki drugi način kako bismo kontrolisali ogroman kvalitet koji poseduje Mornar", rekao je trener crveno-belih.

Košarkaš Zvezde Marko Jagodić Kuridža naveo je Mornar godinama na visokom nivou, ali da je ove sezone napravio veći iskorak.

"Dovoljno je pogledati njihov plasman na tabeli u regionalnom takmičenju i plasman u drugu fazu Evrokupa. Ekipa koja je vrlo iskusna, napadački odlična, popunjena na svim pozicijama i pojačana novim plejmejkerom Gordićem, koji im je doneo kvalitet i dodatno iskustvo jer godinama igra regionalnu ligu", rekao je Jagodić Kuridža.

"Znamo da nas čeka vrlo težak meč, moramo da odigramo dobro na obe strane terena, čvrsto kako bismo došli do važnih bodova", dodao je on.

Utakmica Mornar - Crvena zvezda igra se sutra u dvorani "Topolica" od 19.00.

Crveno-beli nakon utakmice putuju pravo u Tursku gde ih u utorak čeka meč 22. kola Evrolige sa Efesom.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track