RADONJIĆ PRED ASVEL: Radi se o fizički dominantnoj ekipi, trebaće nam koncentracija svih 40 minuta!
Foto: ABA liga

KONFERENCIJA

RADONJIĆ PRED ASVEL: Radi se o fizički dominantnoj ekipi, trebaće nam koncentracija svih 40 minuta!

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da je potrebno da njegova ekipa igra dobro i čvrsto ako želi da pobedi Asvel u Evroligi.

"Radi se o izuzetno ozbiljnoj ekipi i potrebno je da osim vrlo visokog energetskog nivoa, igramo dobru i čvrstu utakmicu sa maksimalnom koncentracijom tokom svih 40 minuta", rekao je Radonjić u najavi utakmice.

Zvezda će u petak igrati protiv Asvela u 23. kolu Evrolige.

"Asvel se nalazi u dobrom ritmu i sjajnoj formi, vezali su tri pobede, takodje tokom dosadašnje sezone pokazali svoj kvalitet i nekim velikim pobedama poput one nad Barselonom, ali i vrlo dobrim igrama u gostima kao u Vitoriji i Pireju. Radi se o jednoj od fizički najdominantnijih ekipa u ligi, izvanredne su atlete, ekipa koja je dugo na okupu i koja igra vrlo čvrstu odbranu što ističu kao najveći adut", kazao je Radonjić.

Košrakaš crveno-belih Kori Volden je naveo da u Evroligi nema lakih utakmica i protivnika.

"Još jedna teška utakmica je pred nama, Asvel je skup sjajnih atleta, uigrana ekipa koja je dugo zajedno i igra vrlo čvrstu odbranu, što se vidi i po rezultatima u poslednjih nekoliko kola, gde su protivnike zadržavali na proseku od 73-74 poena. U odličnoj su formi, imaju tri uzastopne pobede, što govori i da rasterećeni i u dobrom raspoloženju dolaze u Beograd. Želimo da igramo borbenu i mušku utakmicu u kojoj ćemo odgovoriti na taj fizički stil igre koji gaje", rekao je Volden.

Utakmica će se igrati sutra od 20.45 u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track