SKANDAL! AMERIKANCI POTPUNO PROTIV SRBINA: Jokić je trenutno najbolji u NBA ligi, ali po OVOME nema šanse da bude MVP! VIDEO
Foto: Profimedia

KAD ĆE PRIZNATI DA JE BOLJI I DRUGAČIJI

SKANDAL! AMERIKANCI POTPUNO PROTIV SRBINA: Jokić je trenutno najbolji u NBA ligi, ali po OVOME nema šanse da bude MVP! VIDEO

Košarka -

Srpski košarkaš Nikola Jokić igra fantastično na startu NBA lige.

Denver je popravio skor i počeo da sustiže najbolje timove Zapada, a Jokić je na svih osamnaest mečeva koliko je odigrao imao bar dve kolone sa dvocifrenim brojem.

To međutim nije dovoljno da bude vodeći kandidat za prestižnu nagradu za najkorisnijeg igralča lige, jer i dalje ima onih koji su favoriti pre momka iz Sombora, koji je način igre promenio tok i filozofiju košarke.

- Lebron Džejms, Džoel Embid, Kevin Durent, Nikola Jokić i Džejlin Braun su sada u top pet kandidata za MVP priznanje – rekao je nedavno slavni Medžik Džonson, a brojni statističari i prognozeri iznose svoja očekivanja kroz kvote.

Zanimljivo je da specijalizovani “Basketball Reference” daje ubedljivu prednost Jokiću, u skladu sa učinkom. Tako je prema poslednjoj listi, napravljenoj pre utakmice Denvera sa Majamijem, Jokić bio u prednosti sa čak 41,3 posto šanse da bude MVP.

"Sportsbetting.com" daje najveću prednost Luki Dončiću (+400) i Janisu Adetokumbu (+450), onda slede Kevin Durent (+800), Stef Kari (+1000), Džoel Embid (+1000), Lebron Džejms (+1000) i tek onda na red dolazi Jokić sa +1200 što je daleko od očekivanog naročito kad se uzme u obzir sjajna sezona srpskog košarkaša.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track