ZBOG OVOGA MIJOVIĆ VIŠE NIJE TRENER: Bokan otkrio šta se pred meč sa Virtusom dešavalo u timu Budućnosti
Foto: ABA Liga

loša klima

ZBOG OVOGA MIJOVIĆ VIŠE NIJE TRENER: Bokan otkrio šta se pred meč sa Virtusom dešavalo u timu Budućnosti

Košarka -

Predsednik košarkaša Budućnosti Dragan Bokan promovisao je Dejana Milojevića, a iskoristio je priliku da objasni i razloge zbog kojih je Petar Mijović odlučio da podnese ostavku na mesto šefa struke tima iz Podgorice.

Ta odluka imala je uvertiru uoči utakmice protiv Virtusa u Evrokupu, koju je Budućnost izgubila sa 87:65.

''Odlazak Mijovića, na njegovu inicijativu, nismo očekivali na početku sezone. Znajući da smo imali probleme u prethodnoj sezoni, u ovoj smo krenuli dobro. Kako je sezona odmicala, Petar Mijović nije bio zadovoljan kako stvari stoje.

Nažalost za sve nas u klubu, doneo je odluku da je bolje da prepusti tim novom treneru, nego da dođemo u situaciju da nastavimo sa promenjivim rezultatima koji bi nas doveli ka ispadanju u Evrokupu i lošem rezultatu u ABA

.

Dragan Bokan
foto: Starsport©

U razgovoru koji smo imali pred meč sa Virtusom u Bolonji, rekao mi je, ponovio već nekoliko puta, da nije zadovoljan kako reaguju igrači i da je skeptik da tim pod njegovim vođstvom može doći do značajnog rezultata. Na tom sastanku, gde sam bio prisutan, očekivao je reakciju od igrača i to nije dobio na meču protiv Virtusa. Nije je dobio ni na drugom meču protiv Cedevita Olimpije u Ljubljani prethodne sedmice, a nije bio ni zadovoljan igrom u četvrtoj dionici pobjede nad Borcem u Čačku'', izjavio je Bokan, uz zahvalnost dojučerašnjem treneru na korektnoj saradnji.

Na ovu temu dodao je još nešto.

''Da budem precizan, ovde nije problem u porazima, već u reakciji tima i onom što bi dovelo Budućnost Voli u situaciju koju navijači ipak ne bi mogli prihvatiti. Po dolasku iz Italije, oko 19 časova u sredu mi je saopštio odluku da želi da pruži šansu ekipi i da ekipa pod njegovim vođstvom ne može da se podigne'', objasnio je Bokan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track