BORAC PRED VELIKIM IZAZOVOM Marinović: Mornar je veliki favorit
Foto: Starsport©

ABA LIGA

BORAC PRED VELIKIM IZAZOVOM Marinović: Mornar je veliki favorit

Košarka -

Trener košarkaša Borca iz Čačka Marko Marinović rekao je da je Mornar veliki favorit u predstojećem meču u ABA ligi.

"Mornar je veliki favorit, u to nema sumnje i potrebe da se previše o tome govori. Kao što je trener Mihailo Pavićević rekao u Čačku, Mornar pretenduje na sam vrh ABA lige. Od nas se očekuje da pružimo maksimum. Barem koliko je to u ovom trenutku moguće. Takodje, želja nam je da iz svakog meča izadjemo još bolji i da dodatno unapredimo igru", rekao je Marinović, prenosi klub.

Košarkaši Borca sutra gostuju Mornaru u utakmici 17. kola ABA lige.

Borac posle 14 odigranih utakmica ima četiri pobede i deset poraza i 11. je na tabeli regionalnog takmičenja, dok je tim iz Bara prvi sa 12 pobeda i tri poraza.

"Skoro smo igrali protiv Mornara... Reč je o jednoj od najboljih ekipa u ABA ligi. Ima vrhunske igrače i tim koji odlično funkcioniše. Nadam se da ćemo nakon utakmice sa Cibonom imati dovoljno snage da odigramo dobar meč na gostujućem terenu", naveo je Marinović.

Biće ovo treći meč za izabranike Marka Marinovića u sedam dana. Prethodne subote Čačani su na svom parketu izgubili od Budućnosti (72:76), da bi zatim u sredu od njih bila bolja Cibona u Zagrebu (69:64).

"Čitava sezona je jako čudna, ali šta da se radi, kako je nama, tako je i ostalima. Ali eto, napokon igramo u nešto jačem ritmu. Odigraćemo treću utakmicu u periodu od sedam dana, a pre toga smo imali pauzu od dve nedelje. Moramo biti spremni na sve", rekao je Marinović.

Košarkaš Borca Nenad Nerandžić istakao je da njegova ekipa sigurno neće istaći belu zastavu u Baru.

"Taj tim dobro poznajemo i jasno nam je da je jedan od najboljih u ABA ligi, što je već dokazao. Neću pogrešiti ako kažem da Mornar trenutno igra možda i najbolju košarku, ako zanemarimo poraz od Crvene zvezde. Neće biti ni malo lako. Ali sigurno je da nećemo istaći belu zastavu u Baru", rekao je on.

Utakmica Mornar - Borac igra se sutra od 21.00.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track