ORLOVI MOGU NA AMERE I ŠPANCE U PRVOM KRUGU! U utorak žreb za OI: Srpske dame u trećem šeširu!
Foto: Profimedia

TOKIO 2021

ORLOVI MOGU NA AMERE I ŠPANCE U PRVOM KRUGU! U utorak žreb za OI: Srpske dame u trećem šeširu!

Košarka -

U utorak 2. februara u 10.30 časova u sedištu FIBA u švajcarskom Mijeu biće održan žreb za košarkaške turnire na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Žreb će, zbog pandemije virusa Kovid-19, biti održan iza zatvorenih vrata, uz direktan prenos na Jutjub kanalu i društvenim mrežama FIBA.

Sistem takmičenja je takav da će se prvoj u fazi i muškog i ženskog takmičenja prave tri grupe od po četiri ekipe , a nakon toga sledi četvrtfinale i borbe za medalju.

Postoje i ograničenja da u u jednoj grupi mogu da budu dve evropske zemlje, dok će ostale ekipe sa istih kontinenta biti razdvojene.

Naše najbolje košarkašice obezbedile su plasman na Olimpijske igre preko kvalifikacionog turnira koji je u februaru prošle godine održan u Beogradu, pa će se naći u trećem od četiri šešira, pravljenim na osnovu "renkinga" FIBA.

Košarkašice Srbije
foto: Kss.rs

U prvom šeširu su SAD, Australija i Španija, u drugom Kanada, Francuska i Belgija. U trećem šeširu biće Srbija, Kina i Japan, a u četvrtom Nigerija, Portoriko i Južna Koreja.

Kada je reč o muškom turniru, naša reprezentacija će, ukoliko bude uspešna na Predolimpijskom kvalifikacionom turniru u Beogradu (29. jun – 4. jul 2021), biti u drugom šeširu.

Košarkaši Srbije, Evrobasket 2017
foto: Fiba.com

U prvom šeširu su SAD, Španija i Australija, u drugom Argentina, Francuska i pobednik kvalifikacionog turnira u Beogradu.

Treći šešir činiće pobednici kvalifikacionih turnira u Kaunasu (Litvanija), Viktoriji (Kanada) i Splitu (Hrvatska). U četvrtom šeširu su Nigerija, Iran i Japan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track