BORBA ZA PRVI ŠEŠIR: Košarkašice Srbije hoće pobedu i protiv Litvanije
Foto: KSS

jasan cilj

BORBA ZA PRVI ŠEŠIR: Košarkašice Srbije hoće pobedu i protiv Litvanije

Košarka -

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u subotu (16.00) u Istanbulu igra poslednju utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će ovog juna biti održano u Španiji i Francuskoj.

Naš tim je iz grupe E već obezbedio plasman posle dve ostvarene pobede protiv Turske i jedne protiv Litvanije i iako sam rezultat duela neće uticati na konačan plasman u grupi, značaj postoji, jer trijumf Srbiji može da donese prvi šešir na žrebu za Evrobasket.

– Iako znamo da smo se već kvalifikovale na Evropsko prvenstvo, ova utakmica nam izuzetno znači da potvrdimo prvo mesto i osiguramo prvi šešir na žrebu. O Litvaniji znamo da ima dobre i dominantne centre i brze bekove. Naša osnovna odbrana će da reši posao ako se držimo svih principa koji se traže od nas – rekla je kapiten Jelena Bruks.

Srbija je u Istanbul stigla u četvrtak uveče, a uz ekipu je i potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković. Naše devojke će do utakmice u „Ahmet Džomert“ dvorani imati samo jedan trening.

– Uvek su nam najviši ciljevi. Igrale smo već u novembru protiv njih. Nismo imale dovoljno vremena sada da se pripremimo, ali mislim da smo bolja ekipa. Vežbale smo ovih par dana i dogovorile smo šta i kako treba da se brani i čuva u reketu – zaključila je Sara Krnjić.

Duel Srbije i Litvanije na programu je u subotu od 16.00 časova. Juče je Turska u Istanbulu pobedila Litvaniju sa 67:55. Plasman na Eurobasket pored Srbije i domaćina Francuske i Španije do sada su obezbedile i selekcije Slovenije, Švedske, Bosne i Hercegovine, Belgije i Hrvatske.

Na prvenstvu će igrati 16 ekipa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track