NOVICA VELIČKOVIĆ PORUČIO: Idemo da osvojimo Kup Radivoja Koraća!
Foto: Starsport©

KOŠARKA

NOVICA VELIČKOVIĆ PORUČIO: Idemo da osvojimo Kup Radivoja Koraća!

Košarka -

Kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković rekao je da njegova ekipa ide u Novi Sad da odbrani trofej u Kupu "Radivoja Koraća", a da u predstojećoj četvrtfinalnoj utakmici protiv Borca mora da razmišlja i o dva poraza koliko je ove sezone pretrpela od čačanskog tima.

"Borac je ekipa koja nas je dva puta nadigrala ove sezone, momci zaslužuju svaki respekt i to moramo imati na pameti od prve sekunde na utakmici. Kup je takvo takmičenje da nemate pravo na popravni. Borac ume da igra, u oba naša meča su pokazali da im lopta ide fantastično, da imaju odlične šutere u ekipi, da znaju šta hoće, a na nama je da spremimo odgovor na to i da idemo korak po korak", rekao je Veličković za klupski sajt.

Trostruki uzastopni osvajači Kupa košarkaši Partizana igraju u četvrtak od 19 časova u Novom Sadu protiv Borca, u četvrtfinalu tog takmičenja.

Veličković će u četvrtak odigrati 500. utakmicu za Partizan.

"Ja idem da osvojim Kup. Specifično je takmičenje, igraju se tri utakmice u četiri dana, ako se prodje do finala. Ekipa mora da razmišlja tako da idemo da osvojimo trofej. Partizan ne treba drugačije ni da razmišlja", naveo je kapiten.

To će biti treća utakmica dve ekipe ove sezone, a Borac je pobedio u dva meča u ABA ligi, u Beogradu (87:78) i Čačku (75:71).

Trener Partizana Saša Filipovski rekao je da od ekipe očekuje da ispravi greške iz poslednjeg duela sa Borcem.

"Očekujem da ispravimo greške koje smo pravili u poslednjoj utakmici protiv Borca, kada smo primili previše poena i imali probleme sa igrom jedan na jedan i pik end pop igrom, nismo imali rešenja za njihove pokretljive igrače i veliku širinu u napadu. Neugodna su ekipa i ako pogadjaju, mogu da dobiju svakog. Zato moramo da igramo dobru odbranu, sa visokom koncentracijom i u napadu moramo da se spremimo na njihove različite odbrane", naveo je on.

KK Partizan
foto: Starsport©

"Važno je da imamo koncentraciju u napadu i da smo fokusirani na osnove igre. Širina, dodatni pas, hrabar šut i dobra selekcija dodavanja - te stvari će odlučivati utakmicu i njima posvećujemo najveću pažnju", dodao je Filipovski.

Na turniru Kupa "Radivoja Koraća" u Novom Sadu za Partizan će igrati 14 igrača: Novica Veličković, Rade Zagorac, Markus Pejdž, Nemanja Dangubić, Ognjen Jaramaz, Džoš Perkins, Nikola Janković, Nikola Radovanović, Rašon Tomas, Uroš Trifunović, Vil Mozli, Mihailo Petrović i Vidan Dronjak.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track