ZNA SE KAD JOKIĆ STARTUJE NA OL STARU: Detaljna satnica spektakla u Atlanti
Foto: Profimedia

ovog puta bez publike

ZNA SE KAD JOKIĆ STARTUJE NA OL STARU: Detaljna satnica spektakla u Atlanti

Košarka -

Košarkaška NBA liga saopštila je da će NBA Ol-star 2021 biti održan u noći između nedelje i ponedeljka (7. i 8. mart) u "Stejt Farm Areni" u Atlanti, domu Atlanta Hoksa, gde će se godišnja globalna proslava Lige prvi put odigrati u jednoj noći, sa početkom u 00.30.

U okviru ovogodišnjih događaja, NBA i Nacionalno udruženje košarkaša (NBPA) najavili su da će nameniti više od 2,5 miliona dolara u fondovima i sredstvima za kroz istoriju koledže i univerzitete na kojima ima mnogo Afroamerikanaca (HBCU) i pružiti dodatnu podršku i svest o pravednoj raspodeli i pristupu lečenju, pomoći i vakcinama za prevenciju koronavirusa.

Prenos NBA Ol-stara počeće u nedelju od 23 časova, nakon čega slede takmičenje u veštinama i takmičenje u brzom šutiranju trojki sa početkom u 00.30. Prenos 70. utakmice “svih zvezda” počeće u 02.00 sati, sa takmičenjem u zakucavanju koji se održava u poluvremenu. Utakmica će slediti isti format kao i prošle godine, sa timovima koji će se takmičiti za pobedu u svakoj četvrtini i igraće za konačni rezultat tokom vremenski neograničene četvrte četvrtine.

Adam Silver, komesar NBA lige, objasnio je dvostruku ulogu meča “svih zvezda”.

“NBA Ol-star u Atlanti nastaviće našu godišnju tradiciju slavljenja košarke i najvećih igrača na svetu pred globalnom publikom. Pored svečanosti na terenu, Ol-star utakmica će odati priznanje vitalnoj ulozi koju HBCU igraju u našim zajednicama i usmeriti pažnju i resurse na pomoć borbi protiv koronavirusa, posebno za najugroženije”, istakao je Silver.

raspored, Ol star 2021
foto: NBA

Spisak učesnika NBA Ol-star utakmice biće određen kroz NBA Ol-star draft, gde će dva kapitena timova birati iz grupe igrača koji su dobili glasove za startere i rezerve u svakoj konferenciji i odabraće najbolje bez obzira na pripadnost konferenciji. Kapiteni će biti starteri iz svake konferencije koji u svojoj konferenciji dobiju najviše glasova navijača. Starteri biće objavljeni u petak, 19. februara, u 01.00.

Pored toga, Ol-Star će predstaviti specijalne nastupe muzičkih grupa iz HBCU-a i jedinstvene ispovesti i sadržaje istaknutih bivših i sadašnjih studenata ovih koledža i univerziteta.

Za NBA Ol-star 2021, NBA i NBPA uspostavili su dodatne mere kao dopunu trenutnih protokola o zdravlju i bezbednosti u ligi. To se odnosi i na privatna putovanja u i iz Atlante, stvaranje okruženja „mini mehura“ u okviru jednog hotela za igrače i trenere i poboljšana PCR testiranja. Pored toga, za dobrobit i sigurnost šire zajednice Atlante, neće biti navijačkih aktivnosti, pratećih događaja i ugostiteljskih delatnosti za potrebe Ol-stara.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track